Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > ONDERZOEK: dit is de sleutel tot een jarenlange vriendschap

ONDERZOEK: dit is de sleutel tot een jarenlange vriendschap

ONDERZOEK: dit is de sleutel tot een jarenlange vriendschap
Jij en je beste vriendin(nen) kennen elkaar al jaren. Maar heb je je ooit afgevraagd wat jullie na al die tijd blijft binden? Is het jullie gedeelde liefde voor gestreepte sokken? Of toch het feit dat jullie zijn opgegroeid in hetzelfde gehucht? 
Het antwoord is: geen van beiden. Wat jullie echt bindt, is dat jullie samen zo lekker hartgrondig kunnen vloeken. Yep, dat lees je goed. Volgens dit artikel uit Science of Us, het wetenschapskatern van New York Magazine, versterkt vloeken de band die je hebt met anderen.
vriendschap2

copyright: giphy

Sterker nog: ouders wordt aangeraden om af en toe scheldwoorden te laten vallen in het bijzijn van hun kinderen omdat vloeken wordt gezien als een sociale vaardigheid die ze in hun latere leven kunnen gebruiken.
Innig
‘Op zich zijn scheldwoorden betekenisloos. Ze zijn eerder een manier om te zeggen dat je de ander begrijpt, wat de band tussen twee of meerdere personen inniger maakt’, aldus het artikel.
Dus wanneer jullie volgende keer de kersverse ex van een van je vriendinnen door het slijk halen, voel je dan niet schuldig omwille van de scheldwoorden die in het rond vliegen. Weet dat jullie eigenlijk gewoon jullie vriendschapsband aan het versterken zijn. Ha!
Lees ook:
 Copyright: Laura Vansweevelt