Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Toe aan een nieuwe liefde? Probeer dan de nieuwste trend op datinggebied: ‘dry dating’

Toe aan een nieuwe liefde? Probeer dan de nieuwste trend op datinggebied: ‘dry dating’

Toe aan een nieuwe liefde? Probeer dan de nieuwste trend op datinggebied: ‘dry dating’

Volop aan het daten, maar wil het niet zo lukken? Misschien is deze nieuwe trend dan wat voor jou: dry dating. Wij leggen je uit wat het is én waarom het werkt. Good luck!

Dry dating

Dry dating, letterlijk vertaald droog daten, is eigenlijk heel simpel: nuchter blijven tijdens je date. Veel dates vinden plaats in cafés. En samen een wijntje of biertje doen, worden er al snel meer. Zoals je wel weet, verandert alcohol je gedrag. Hierdoor let je minder op tijdens het gesprek en ook kan je keuze zelfs beïnvloed worden.

Je grenzen vervagen, dus je vindt iemand sneller knap, zoent sneller met je date of gaat met diegene mee naar huis. Dat is allemaal prima als je op zoek bent naar een snelle fling. Maar als je de alcohol laat staan tijdens de eerste date heb je een grotere kans op een serieuze relatie.

Lees ook
Merel zoekt man: ‘Misselijk van de zenuwen vraag ik me af waarom ik wéér een eerste date heb gepland’

Avondje zonder drank

Denk je nu: maar wat moet ik dan doen op een date? Je bent niet de enige, maar de trend komt echt langzaam op. Datingapp Bumble heeft hier onderzoek naar gedaan. 34% van de daters wereldwijd overwegen deze nieuwe trend te proberen en dus geen alcohol te drinken tijdens het daten. Dikke kans dat jouw match ook wel in is voor een avondje zonder drank.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images