Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit wist je nog niet: deze 5 dingen hebben negatief effect op je libido

Dit wist je nog niet: deze 5 dingen hebben negatief effect op je libido

Dit wist je nog niet: deze 5 dingen hebben negatief effect op je libido

We herkennen het allemaal wel. Even geen zin in een potje seks. Dat kan natuurlijk. Maar als je merkt dat dat vaker gebeurt, zou het zomaar eens kunnen zijn dat je een laag libido hebt. En dat kan best vervelend zijn. Daarom hebben we een aantal dingen die een negatief effect hebben op je libido voor jou op een rijtje gezet. 

Stress

Een laag libido kan verschillende oorzaken hebben. Zoals bijvoorbeeld stress. Als je veel aan je hoofd hebt, is het lastig om even lekker te ontspannen. Ontspannen zijn is iets wat heel belangrijk is tijdens de seks. Als je dus veel stress ervaart, kan het zo zijn dat je seksdrive ook minder wordt.

Niet op één lijn

Communicatie is heel belangrijk in een relatie. Zo ook tussen de lakens. Het is belangrijk dat je altijd goed uitspreekt naar je partner wat je wel en niet prettig vindt. Maar ook kleine meningsverschillen buiten jullie seksleven om kunnen ervoor zorgen dat er irritaties ontstaan en je libido minder wordt. Probeer daarom altijd goed te blijven communiceren met je partner.

Drank

Ook alcohol kan een negatief effect hebben op je libido. Als je misschien een glaasje te veel op hebt, wordt de seks ongemakkelijk en misschien zelfs wat onhandig. Alcohol is namelijk een verdovend middel. Je zult daardoor dus ook minder voelen, zowel fysiek als lichamelijk. Je kunt dus maar beter niet té diep in het glaasje kijken voordat je de liefde gaat bedrijven.

Lees ook
5 tips om je libido te verhogen

Vermoeid

Een ander oorzaak van een laag libido is vermoeidheid. Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar als we moe zijn, hebben we simpelweg gewoon geen zin in seks. Een gemiddeld mens heeft zeven tot negen uur slaap nodig op een dag. Slaap je de laatste tijd slecht? Probeer dan wat extra rust te pakken en misschien je slaappatroon aan te passen. Dat is niet alleen goed voor je libido, maar ook voor je gezondheid.

Eten

Voedsel is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Het geeft je energie en houdt je lichaam gezond. Zodra je te weinig eet, heeft je lichaam ook minder energie. Hierdoor kan je libido ook aanzienlijk verlagen. Want als we geen energie hebben, dan wordt een goed potje seks een behoorlijke klus. Eet dus genoeg, maar wel gezond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: GettyImages