Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Met of zonder voorhuidje?

Met of zonder voorhuidje?

In het ene land hebben ze liever een besneden piemel, in het andere juist liever een piemel die nog helemaal ‘in tact’ is. In elk geval zijn er verschillende redenen om te kiezen voor een besnijdenis. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen en de nadelen?

Sex and the City
Nederlandse Sex and the City-fans keken waarschijnlijk nogal gek op bij het onderstaande fragment. In dit fragment is Charlotte verbolgen over het feit dat ze een man date die niet is besneden. Ze vindt het vies en ze wil liever geen sex met de onbesneden ‘jongeheer’. Gelukkig weet Carrie te vertellen dat 85% van de mannen wereldwijd niet besneden is. Samantha voegt er, als ervaringsdeskundige, aan toe dat mannen met onbesneden piemels beter in bed zouden zijn.

Besnijdenis in Amerika
Een fragment als deze zal in Nederland niet zo snel te zien zijn. Vrouwen in ons land kijken eerder gek op wanneer ze een penis zonder huidje aantreffen. De meeste mannen in Nederland zijn namelijk niet besneden. In Amerika is dat anders. Vooral in Noord-Amerika worden pasgeboren jongetjes in veel gevallen besneden. De meeste Amerikanen denken dan ook dat elke man besneden is. Dit komt ook doordat ze op school alleen foto’s van besneden piemels laten zien. Toch worden ook in Amerika tegenwoordig steeds minder jongens besneden.

Auw!
Voor mannen is de penis heilig. Je moet er voorzichtig mee omgaan en er vooral geen grapjes over maken, want dat ligt gevoelig. Waarom zouden mannen zich dan toch laten besnijden? Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van de penis verwijderd of korter gemaakt en dat doet pijn! Na de ingreep is de penis vaak gezwollen en blauw en mag ‘hij’ vier tot zes weken geen seks hebben. Dat wordt lastig voor de meeste mannen!

Waarom? Religieuze redenen
Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel weten, wordt de penis vaak besneden vanuit religieus oogpunt. Bij Joodse jongens is een besnijdenis verplicht en ze worden meestal besneden als ze acht dagen oud zijn. Ook Islamitische jongens worden vaak besneden. Voor hen is een besnijdenis niet verplicht, maar wordt het wel geadviseerd.

Waarom? Medische redenen
Er kan een medische reden zijn. Zoals een vernauwing van de voorhuid of een constante ontsteking aan de eikel.

Waarom? Seksueel plezier
Bij sommige mannen wordt de eikel nauwelijks geprikkeld door een te lange voorhuid. Door een besnijdenis zou de eikel dan gevoeliger worden. Toch gebeurt een besnijdenis ook vaak wanneer een man juist te snel klaarkomt. In allebei de gevallen zou een besnijdenis oplossing kunnen bieden.

Waarom? Schoon(heid)
Een besneden piemel produceert veel minder smegma! Smegma, ook wel piemelbrie, is niet zo fris en een besneden piemel is makkelijker schoon te houden. Daarnaast zijn sommige mannen niet helemaal tevreden met de looks van hun penis. Ze vinden het velletje niet mooi en zien ‘m liever verdwijnen.

Waarom niet?
Sommige besneden mannen geven aan dat hun eikel minder gevoelig is na de besnijdenis. Of dat echt zo is blijft gissen, de één zegt van wel, de ander van niet. Veel mannen zijn trouwens bang dat ze niet meer zelf met hun grote vriend kunnen spelen. Dit blijkt een fabeltje: de meeste mannen zijn niet heel strak besneden, waardoor er nog genoeg vel over is om mee te masturberen. Verder zien sommige mannen een besnijdenis als verlies van hun mannelijkheid. Ze zijn van mening dat de voorhuid er niet voor niets zit en dat hij wel een functie heeft. Waarom zou je hem dan weghalen?

De besnijdenis (procedure)
De besnijdenis vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Als je wilt, kun je ook volledig onder narcose. De penis wordt verdoofd door middel van een injectie aan de onderkant. Daarna wordt de voorhuid verwijderd en de wond gehecht met oplosbare hechtingen. Vervolgens wordt er jodiumzalf aangebracht en wordt de penis verbonden met een gaasje.

Als de verdoving is uitgewerkt wordt de pijn verzacht met paracetamol. Het is verstandig om tot twee weken na de behandeling geen sex te hebben.

Bronnen: mymag, huffingtonpost, alatoerka