Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: met hem mee-emigreren of niet?

Dilemma: met hem mee-emigreren of niet?

Dilemma: met hem mee-emigreren of niet?

Marloes (26) en Arjan zijn vijf maanden samen en dol-verliefd. Maar Arjan is ook verliefd op Curaçao. Hij wil emigreren, Marloes twijfelt: meegaan of niet?

‘Ik ben een voorzichtig type. Mijn moeder zegt altijd dat ik niet in zeven sloten tegelijk loop. Toch woonde ik binnen drie dagen samen met Arjan. We kwamen elkaar tegen in het café en werden tot over onze oren verliefd. Mijn huur liep af en in zijn stadse appartement voelde ik me meteen thuis. Vanaf dag één sliep ik dicht tegen hem aan in een van zijn witte T-shirts en dat doe ik nog steeds. Die eerste maanden waren zo romantisch als maar kan. We kookten uitgebreid, aten langzaam en praatten daarna nog uren. In bed luisterden we naar muziek van vroeger. Ik draaide Loïs Lane, Acda en de Munnik en Beck, vertelde over de kinderdisco van vroeger, vervlogen liefdesverdriet en mijn eerste vakantie zonder ouders. Hij draaide een vrolijk liefdesliedje van het bandje Unlocked. Ik kende ze niet. ‘Ze komen van Curaçao,’ zei hij. Toen ik verder vroeg, kwam de aap uit de mouw. Tijdens een vakantie twee jaar geleden had hij zijn hart verloren aan het eiland. Sindsdien was hij aan het plannen om te emigreren. In de bovenste la van zijn bureau lag een groene map vol papieren. Documenten die hij nodig had om naar Curaçao te verhuizen. ‘Ik ben al maanden bezig met de voorbereidingen,’ zei hij. Ik schrok. Eindelijk had ik de ware gevonden en nu wilde hij naar de andere kant van de wereld vertrekken. Arjan zette nog een pot thee en pakte twee stroopwafels toen hij opeen vroeg: ‘Ga je met me mee?’ Ik snapte de vraag niet meteen…

Het hele verhaal van Marloes lees je in Flair 17.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Marloes of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.

Flair 17 ligt nu in de winkel. Online bestellen kan natuurlijk ook, dan krijg je Flair 17 de volgende werkdag thuisgestuurd.