Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Marlijn raakte zwanger tijdens een onenightstand: ‘Wat als ik nooit meer de kans zou krijgen om zwanger te raken?’

Marlijn raakte zwanger tijdens een onenightstand: ‘Wat als ik nooit meer de kans zou krijgen om zwanger te raken?’

Marlijn raakte zwanger tijdens een onenightstand: ‘Wat als ik nooit meer de kans zou krijgen om zwanger te raken?’

Toen Marlijn (47) tien jaar geleden ongepland zwanger raakte tijdens een onenightstand, besloot ze tot ongenoegen van haar bedpartner het kind te houden. Inmiddels is dochter Fébe negen jaar en ‘t beste wat Marlijn zich had kunnen wensen. “Dit moest zo zijn.”

“Het was een stralende donderdagochtend in oktober. De zon scheen en samen met een vriendin zou ik naar het strand gaan om nog even te genieten van de laatste zonnestralen. Vlak voordat ik de deur uitging, besloot ik een zwangerschapstest te doen. Ik was al een paar dagen over tijd en had niet zo lang daarvoor onveilige seks gehad. Nerveus was ik niet; hoe groot was de kans dat het na één keer onveilig vrijen raak zou zijn? Ik deed de test en wachtte geduldig af. ‘Zwanger: 2-3 weken’, verscheen er op het scherm. Ik was perplex. Minuten-lang heb ik alleen maar naar de test gestaard. Ondanks de schrik wist ik meteen dat ik het kind wilde houden. Ik was 37 jaar, wat als ik nooit meer de kans zou krijgen om zwanger te raken? Dit moest zo zijn.”

Nog een kans

“De man bij wie ik na een gezellige avond stappen in bed belandde, kende ik al een tijdje. We waren op date geweest en hadden contact gehouden via WhatsApp. Ondanks de raakvlakken – onze passie voor muziek, sport en uitgaan – miste er iets. Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat het niks zou worden tussen ons. Het contact verwaterde, maar na twee maanden kwamen we elkaar tegen tijdens een concert van onze favoriete dj. We hadden de grootste lol en van het een kwam al snel het ander. Na die bewuste nacht bloeide het contact tussen ons weer op. We appten regelmatig en besloten het nog een kans te geven. Ik denk dat het een week of drie na die nacht was toen ik merkte dat mijn lichaam veranderde.”

Zwangerschap

“De verwekker van mijn dochter – vader noem ik hem niet, want dat is in mijn ogen iemand die voor z’n kind zorgt – had tijdens onze eerste date al kenbaar gemaakt dat hij geen kinderwens had. Wel heb ik hem meteen gebeld en gezegd dat we moesten praten. Een dag later stond hij voor de deur. Hij wist direct wat er aan de hand was. We hebben die avond heel goed met elkaar gepraat. Tot mijn verbazing gaf hij aan dat hij wilde nadenken of hij een rol wilde vervullen in het leven van ons kind. Nog geen twee dagen later keerde het tij. Ik kreeg een bericht via Facebook waarin hij mij én onze dochter de afschuwelijkste dingen toewenste. ‘Ik zal bidden dat er iets misgaat met de zwangerschap of met jou de komende tijd,’ is een van de dingen die hij schreef. Hij probeerde op me in te praten in de hoop dat ik de zwangerschap zou afbreken, maar dat is voor mij nooit een optie geweest.”

 Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik ben zwanger maar nog lang niet klaar voor een baby’

Steun

“Ik heb me nooit geschaamd voor het feit dat ik zwanger ben geraakt van een onenightstand, maar wat ik wel moeilijk vond, is dat een vriendin achter mijn rug om rondbazuinde dat het doorgestoken kaart zou zijn. Dat ik met opzet zwanger was geraakt. Daar ben ik heel boos om geweest. Ik heb nooit rammelende eierstokken gehad en als dat wel het geval was geweest, had ik er echt niet zomaar iemand ingeluisd. Die vriendschap heeft het uiteindelijk niet overleefd. Verder heb ik gelukkig nooit negatieve reacties gekregen. Mijn grootste steun waren mijn moeder en mijn zus. Zij waren ook bij de bevalling om me bij te staan. Het moment waarop Fébe op mijn borst werd gelegd, zal ik nooit meer vergeten. Ze had haar oogjes al open en keek meteen zo wijs de wereld in. En dan dat kleine lijfje op dat van mij. Ik kon alleen maar huilen van geluk. Vanaf dat moment waren we één.”

Lees het hele verhaal van Marlijn in Flair 12-2021. Wil je deze editie nabestellen? Dat kan kan hier

Tekst: Eline Doldersum | Fotografie: Marloes Bosch