Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Marit (39): ‘Ik sta ingeschreven op een site voor vreemdgangers’

Marit (39): ‘Ik sta ingeschreven op een site voor vreemdgangers’

Marit (39): ‘Ik sta ingeschreven op een site voor vreemdgangers’

Het seksleven van Marit (39) en haar man was nooit je van het. Tot ze besloten seks te hebben met anderen. ‘Het lijkt wel alsof er van ons allebei een last is af gevallen.’

Marit: “Wie mij twee jaar geleden zou hebben voorspeld dat ik ooit seks zou hebben met een andere man en zelfs een profiel zou hebben op een site waar getrouwde mensen stiekem met elkaar kunnen afspreken, had ik keihard uitgelachen. Dat zou ik nóóit doen. Daarvoor was ik te bleu en hechtte ik te veel waarde aan mijn huwelijk.

Vernederd

Mijn man Ben en ik zijn elkaars jeugdliefde en we hebben twee zoons, van twaalf en tien. Seks is alleen altijd een heikel punt geweest tussen ons. In het begin van onze relatie heeft Ben een paar keer stiekem naar een 06-lijn gebeld. Toen ik dat ontdekte, voelde ik me vreselijk vernederd. Ik was jaloers en teleurgesteld, maar erover praten konden we niet, en dat had zijn uitwerking in de slaapkamer. Ons seksleven stortte in.

Open huwelijk

De laatste jaren leefden we als broer en zus. We hadden nauwelijks nog seks en dat begon ons op te breken. Toen de kinderen nog klein waren, vonden we het niet zo erg, maar nu onze jongens groter werden, misten we de passie. We waren te jong om volledig seksloos door het leven te gaan. Ben had al vaker voorgesteld eens een parenclub te bezoeken en seks te hebben met anderen, maar ik ben daar altijd faliekant op tegen geweest. Ik kon me er niets bij voorstellen en was bang om volledig uit de toon te vallen.

Maar vorig jaar januari stemde ik toch in. Er moest íets gebeuren, anders werden we allebei gefrustreerd en liep ons huwelijk alsnog gevaar. Toevallig werd het die avond erg leuk. Het was spannend en bijzonder tegelijk. We deden niets met anderen, maar het kijken naar seksende stellen prikkelde ons. Voor het eerst in lange tijd hadden we weer eens heftige seks.

Lees ook
Bedgeheimen: ‘In mijn fantasie kan ik paaldansen als een pro’

Langzaam ontstond het idee voor een open huwelijk. Als wij niet vonkten in bed, waarom zouden we het dan niet eens met een ander proberen? Het bezoekje aan de parenclub was goed bevallen, maar wat mij betreft eenmalig. Ik vond het groepsgebeuren niet aantrekkelijk. Liever had ik één op één seks met een andere man die ik zelf kon uitkiezen. Maar dan wel open en eerlijk. Toevallig hoorde ik een radioreclame over Ashley Madison: een site waarop je op zoek kunt naar gelijkgestemden om een korte affaire te beginnen. Het leek me een prima manier om veilig in contact te komen met anderen.

Een goede boost

Sinds ik seksafspraakjes heb, is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik geniet van de complimenten die ik krijg en ik ben me leuker gaan kleden en meer gaan opmaken. Ook word ik steeds actiever in bed. Maar het mooiste is dat mijn seksleven met Ben een enorme boost heeft gekregen. Het lijkt wel alsof er van ons allebei een last is af gevallen. Gek genoeg ben ik helemaal niet jaloers op de vrouwen met wie Ben vrijt en ik voel me ook niet eenzaam als hij weg is en ik alleen thuiszit.

Ik denk dat de kracht zit in het feit dat we alles eerlijk op tafel leggen. Als ik een date heb gehad, vertel ik Ben in geuren en kleuren hoe het was en vaak belanden we samen ook nog in bed. We zijn elkaar met andere ogen gaan bekijken. Ik vind mijn man zelfs aantrekkelijker nu hij seks heeft met anderen. Ik realiseer me dat een open relatie niet voor iedereen geschikt is, maar in ons geval heeft het ons seksleven en dus ook ons huwelijk gered.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock