Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Maak kennis met ‘The Clit Test’: hoe realistisch zijn seksscènes in films en series?

Maak kennis met ‘The Clit Test’: hoe realistisch zijn seksscènes in films en series?

Maak kennis met ‘The Clit Test’: hoe realistisch zijn seksscènes in films en series?

Seks in films en series is vaak simpel: er is penetratie, beiden komen tegelijkertijd klaar en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Zoetsappig? Zeker. Heel realistisch? Absoluut niet. Daarom besloten twee Britse vrouwen ‘The Clit Test’ te lanceren.

Lees ook:
Patricia Allison (Ola uit ‘Sex Education’): ‘Ongemakkelijke seks is iets dat we vaker moeten zien’

Het probleem is namelijk dat er nog steeds veel wordt gefocust op penetratie in films en series en dat de clitoris nauwelijks aan bod komt. Zonde, zeker omdat vier op de vijf vrouwen stimulering hiervan nodig heeft om klaar te kunnen komen.

The Clit Test

Zwaar frustrerend dus dat hier zo weinig aandacht aan wordt besteed, zo vinden ook Frances Rayner (34) en Irene Tortojada (25). Maak daarom kennis met het online forum ‘The Clit Test’. Hierbij wordt nauwkeurig gekeken of in sekscènes ook de clitoris aandacht krijgt. Erg veel is er niet nodig om te slagen: alleen al de suggestie dat de clit bestáát, krijgt een groen vinkje. Denk aan een hand onder de lakens, het praten over masturberen of juist het bespreekbaar maken van het ontbreken van deze oh zo belangrijke stimulatie.

Geen flauw idee

Een erg goed initiatief, omdat 80 procent van de vrouwen niet klaar kan komen door enkel en alleen penetratie. Vier op de tien vrouwen ervaart sowieso zelden een hoogtepunt en 58,8 procent faket daarom weleens een orgasme. Rayer verklaart aan Vogue: ‘Vroeger had ik geen flauw idee hoe ik mezelf moest bevredigen. Ik wist alles van pijpen, penetratie en mannelijke masturbatie, maar heb nergens geleerd hoe het vrouwelijke lichaam in elkaar zit. Bij vrouwen ging het altijd over zwangerschappen of ongesteldheid.’

Geheim

Volgers haar doet onze popcultuur dan ook nog steeds alsof de clitoris een geheim is of iets dat uitzonderlijk aan bod komt tijdens seks. ‘Nonsens, want het is super belangrijk voor seksueel plezier’, gaat ze verder. ‘Wat de penis is voor de man, is de clitoris voor de vrouw. Meerdere studies hebben aangetoond dat de foute representatie in onze media een van de verklaringen is voor waarom zo veel vrouwen teleurstellende, slechte of zelfs pijnlijke seks hebben.’

Goede score

Welke films en series met vlag en wimpel slaagden? Nou, maak je klaar voor ‘Euphoria’, ‘Orange is The New Black’, ‘To all the boy’s I’ve loved before’ en ‘Booksmart’. En waar je zou denken dat ‘Sex Education’ het ook zeker goed zou doen, komt het tweede seizoen toch echt niet door de test. Benieuwd geworden? Hier vind je de volledige lijst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash