Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Huishoudelijke mededeling: libido van vrouwen stijgt wanneer partners meehelpen in het huishouden

Huishoudelijke mededeling: libido van vrouwen stijgt wanneer partners meehelpen in het huishouden

Huishoudelijke mededeling: libido van vrouwen stijgt wanneer partners meehelpen in het huishouden

Vrouwen hebben het er maar druk mee. Parttime of fulltime werken, vaak de meeste zorg over de kinderen en als het even kan doen ze ook nog meer in het huishouden dan mannen. Behoorlijk veel ballen om in de lucht te houden. Het blijkt dat dit ten koste gaat van hun seksuele verlangens. Máár, als partners meehelpen in het huishouden, krijgen vrouwen juist een hoger libido.

Dus hup, meehelpen in het huishouden en je seksleven krijgt een boost!

Libido vrouwen

Onderzoekers stelden de vraag of vrouwen, met al die extra klusjes in het huishouden, nog wel de energie en puf hebben voor seks. In het onderzoek werd onderzocht hoe de mentale belasting van vrouwen de intieme relaties met een partner beïnvloedt. Hierbij werd gefocust op het vrouwelijke libido.

Vrouwen moesten diverse vragen beantwoorden over wie in de relatie de financiën regelt, wie sociale activiteiten organiseert en wie welke huishoudelijke klusjes doet.

Uit het onderzoek blijkt dat als vrouwen in gelijkwaardigere relaties zitten, in de zin van gelijke huishoudelijke taken en mentale belasting, dat ze tevredener zijn met hun relaties. Én dat hun seksuele verlangen en libido hoger is dan vrouwen die in een ongelijke relatie zitten.

Lees ook
Onderzoek wijst uit: porno kijken is positief voor het seksleven van vrouwen (maar juist slecht voor mannen)

Zin in seks

Kleine sidenote is wel dat het libido van vrouwen van meerdere factoren afhankelijk is, niet alleen van de gelijkwaardigheid in het huishouden. Dus het is niet meteen zo dat als de partner meer meehelpt in het huishouden, dat het libido van vrouwen opeens de lucht in schiet. Maar het was wel noemenswaardig, aldus de onderzoekers.

Daarnaast kwam ook nog uit het onderzoek dat de vrouwen die in ‘ongelijke’ relaties zitten, wél zin hadden in seks en tijd vrijmaakten voor soloseks. Het lagere libido was dus vooral in de vorm van minder zin hebben in seks met hun partner.

Belangrijke huishoudelijke mededeling voor partners dus: help eens wat vaker in het huishouden, doe eens boodschappen of kook eens meerdere keren in de week. Wie weet wat er dan in de slaapkamer gebeurt!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images