Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 6x dit zijn de voordelen van een latrelatie

6x dit zijn de voordelen van een latrelatie

6x dit zijn de voordelen van een latrelatie

Elke nacht naast elkaar slapen en ’s ochtends knus samen aan de ontbijttafel… Zó ouderwets! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een latrelatie. Maar wat zijn de voordelen daarvan?

Latten, oftewel living apart together, met je vriend is populair, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Ruim 20% van de volwassenen woont niet samen met z’n partner. Vooral hoogopgeleiden en mensen die gescheiden zijn, kiezen voor een relatie op afstand. Maar waarom? VIVA somt de voordelen voor je op!

Vrijheid

Het is he-le-maal aan jou hoe jij je leven thuis invult. Niemand die zich ermee bemoeit hoe jij je huis inricht, wanneer je mensen uitnodigt en waaraan je je geld besteedt. Heerlijk!

Meer sex

Je kan het dan misschien niet elke dag doen, maar des te meer zin heb je om elkaar te bespringen als je elkaar wel ziet! En wat dacht je van een opwindende sessie Skype-sexen?

Nutteloze ruzies

Je zit niet op elkaars lip, dus heb je ook geen last van irritaties die nergens over gaan. Geen ruzies over rondslingerende sokken en vuile afwas dus.

Zelfstandig

Je hoeft je zelfstandigheid niet in te leveren. Natuurlijk bespreek je met je vriend wat je doet, maar je hoeft niet elke keer dat je de deur uitstapt te vertellen waar je heengaat en met wie. Bovendien hoeft niemand ’t te weten als jij stiekem voor de derde avond op een rij pizza bestelt, toch?

Langer spannend

Omdat je elkaar minder ziet, raak je veel minder snel op elkaar uitgekeken. Je hebt zin om elkaar weer te zien en het blijft langer spannend. Geen plaats voor de welbekende sleur!

Meer quality time

Je doet meer je best voor elkaar. Als je elkaar ziet, maak je daar ook echt tijd voor vrij en ga je sneller iets leuks doen in plaats van bankhangen.

Zie je zo’n relatie op afstand wel zitten? Zorg dat je goede afspraken maakt! Hoe vaak willen jullie elkaar zien? Zijn jullie monogaam? En willen jullie altijd gescheiden blijven wonen? En dan: latten maarrr!

Latten? Deze man moet er niet aan denken. Hij heeft een relatie met drie vrouwen en woont met allemaal samen…