Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Kwart mannen wil licht uit tijdens vrijen

Kwart mannen wil licht uit tijdens vrijen


Natuurlijk zijn mannen zijn ook weleens onzeker over hun lichaam. Maar had je ook gedacht dat het bij sommigen zo ver gaat dat ze, hoewel ze visueler zijn ingesteld dan vrouwen, het liefst vrijen met het licht uit…?

Dat bleek uit een onderzoek onder ruim 1000 Britse mannen van Diet Chef een bezorgservice van afvalmaaltijden. Driekwart vindt zichzelf te dik en met 16 procent zegt zelfs obees te zijn.

Verder blijkt dat de (bier)buik – letterlijk en figuurlijk – in de weg te zit, 64 procent noemt dit zijn minst favoriete lichaamsdeel. Daarnaast maakt meer dan de helft van de ondervraagde mannen zich zorgen dat hun vrienden mooiere buik-, arm-, been- en rugspieren hadden dan hij.

Herken je deze onzekerheid bij je eigen man? Wij geven vier snelle tips om zijn zelfvertrouwen op te krikken:

1. Overlaad hem met complimentjes.
Mannen hebben een zwak voor complimenten. Geef hem oprechte complimentjes over zijn uiterlijk en innerlijk, met name tijdens een vrijpartij. Je zult gelijk merken dat het hem een ego-boost geeft.

2. Licht uit, kaarsen aan.
Om zijn onzekerheid te verlagen, moeten jullie aan je intimiteit werken. Hij moet zeker weten dat hij je helemaal kunt vertrouwen. Daarvoor is het belangrijk dat je tijdens de sex wel elkaar kunt aankijken. Voor een romantische sfeer doe je kaarsen aan. Kaarslicht geeft toch genoeg licht om elkaar te zien, maar is

3. Wees zelf zelfverzekerd.
Stel nooit zelf voor om het licht uit te doen als je weet dat hij graag vrijt met het licht uit. Dat lijkt het net alsof je zijn zelfverzekerdheid bevestigt. Vertel hem liever dat je graag naar zijn mooie lichaam kijkt.

4. Zet hem niet onder druk.
Je kunt hem een een zetje in de goede richting geven, maar push je partner niet. Je kunt hem nooit dwingen om iets te doen. Voorkom dat hij te gestresseerd is om te vrijen.

Bron: Idependent.co.uk/Telegraph.co.uk/Hln.be

 

Meer over onzekerheid:

Infographic: de onzekerheden van mannen
Tips tegen onzekerheid in de slaapkamer
Mannen onzeker over penislengte ongeacht grootte