Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Kaaklijnen, jukbeenderen en stressvrije mannen

Kaaklijnen, jukbeenderen en stressvrije mannen

Over het algemeen voelen vrouwen zich aangetrokken tot mannen met duidelijke jukbeenderen en een sterke kaaklijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Brad Pitt, Orlando Bloom en David Beckham. Maar hoe komt het dat we ons zo aangetrokken voelen tot deze uiterlijke kenmerken?

Testosteron
Dat heeft alles te maken met het hormoon testosteron. Mannen die veel testosteron aanmaken, hebben deze kenmerken vaker. Testosteron is een echt sekshormoon, dus niet gek dat we daarop vallen toch?

Toch is de achterliggende gedachte wel iets ingewikkelder. Het is niet officieel bewezen, maar onderzoekers denken dat mannen met veel testosteron een gezond immuunsysteem hebben. Deze mannen zijn waarschijnlijk ‘sterker’ dan mannen die minder testosteron aanmaken. Ongemerkt selecteert ons lichaam dus -net als in de dierenwereld- een partner met goede genen.

Ruige mannen
Ook vallen veel vrouwen op mannen met een ruige look. Wanneer ze op zoek zijn naar vriendschap met een man, zouden ze sneller voor een zachter uiterlijk kiezen. Zijn ze op zoek zijn naar een bedpartner, dan kiezen vrouwen dus eerder voor het uiterlijk van Ryan Gosling. En zijn ze opzoek zijn naar een maatje, dan gaan ze voor het uiterlijk van Burt Lancaster.

No stress
Een nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen afknappen op mannen met veel stress. De hoeveelheid stress die een man heeft, zou namelijk van invloed zijn op zijn testosteronproductie. Wanneer je veel stress hebt, maakt je lichaam het stofje cortisol aan. Dit stofje heeft weer een negatieve invloed op de testosteronspiegel.

Val jij op mannen met een sterke kaaklijn en mooie jukbeenderen?