Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is volgens de wetenschap het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Dit is volgens de wetenschap het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Dit is volgens de wetenschap het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Leeftijd speelt in de liefde geen rol – of dat is toch tenminste het romantische cliché waar mensen graag in willen geloven. Is jouw partner een stuk ouder of een stuk jonger dan jij? Dan hebben we slecht nieuws..

Een studie die uitgevoerd werd aan de universiteit van Atlanta stelt dat het aantal jaar verschil tussen jullie twee een invloed heeft op jullie slaagkansen. Er hebben meer dan 3000 personen meegedaan aan het onderzoek en zo kwamen ze tot volgende conclusie: hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans op een break-up.

Eén is ideaal

Koppels met een leeftijdsverschil van vijf jaar hebben 18% meer kans om uit elkaar. Is je partner tien jaar ouder? Dan stijgt het percentage met 39%. Is er een verschil van twintig jaar? Dan zitten we al op 95%. Het ideale leeftijdsverschil is volgens onderzoekers één jaar. Er is er slechts 3% kans op een slechte afloop.

Natuurlijk zijn dit alleen maar cijfers. Elk koppel is natuurlijk anders en er zijn steeds verschillende factoren in het spel. Mogelijke oorzaken zijn volgens het onderzoek het ontbreken van een kinderwens, verschillende doelen en ander gedrag.

 

Lees ook: