Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Da’s niet best: deze invloed hebben smartphones op je liefdesleven

Da’s niet best: deze invloed hebben smartphones op je liefdesleven

Da’s niet best: deze invloed hebben smartphones op je liefdesleven

Met de komst van smartphones en sociale media is de datingwereld totaal veranderd. De zoektocht naar je prins op het witte paard beperkt zich niet langer tot het café om de hoek. Anno 2019 kan die starten vanaf de bank, met een telefoon in je hand.

Lees ook: Niet meer doen: deze huishoudelijke gewoonte is funest voor je relatie

Smartphones worden een steeds groter onderdeel binnen ons sociale leven. Een trillende broekzak als je in de kroeg staat, het geluid van een WhatsApp-berichtje tijdens het eten, of de aanblik van een oplichtend scherm op een nachtkastje. Bijna niemand kan zijn telefoon in dit soort situaties links laten liggen.

Phubbing

Als we op het scherm kijken, negeren we de mensen met wie we op dat moment zijn. Dit fenomeen wordt ook wel phubbing genoemd. James Roberts van de Baylor University in Texas heeft onderzoek gedaan naar de invloed van smartphones op relaties. En wat blijkt? Mensen die vaak met phubbing van hun partner te maken hadden, gaven hun relatie een laag cijfer en hadden zelfs vaker ruzie met hun partner.

Weg met die smartphone

Het lijkt erop dat met iets kleins als het checken van WhatsApp-berichtjes en YouTube-filmpjes op je telefoon, je je partner op de lange termijn ongelukkig kan maken. Je zegt eigenlijk: ‘Ik breng liever tijd door met mijn telefoon dan met jou.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: iStock