Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Good to know: déze eigenschappen bezit je als je een goede vriendin bent

Good to know: déze eigenschappen bezit je als je een goede vriendin bent

Good to know: déze eigenschappen bezit je als je een goede vriendin bent

Iedereen wil natuurlijk een goede vriendin zijn voor haar vriendinnen. Doordat je bepaalde eigenschappen hebt zorg je ervoor dat jij een goede vriendin bent. We hebben een lijstje gemaakt met de eigenschappen die je bezit als je een goede vriendin bent. 

1. Je kan goed luisteren

Ben jij een goede luisteraar en kun je ook iemand even laten praten? Dan ben je waarschijnlijk een goede vriendin. Veel mensen communiceren vooral door te praten, maar als je goed te luistert, weet je pas echt waar het over gaat. Door dit te doen kun je je vriendinnen beter advies of steun geven.

2. Genoeg contact zoeken en behouden

Als je een goede vriendin bent, dan zoek je niet alleen contact wanneer je het jezelf uitkomt. Natuurlijk hoef je echt niet elke dag contact te hebben, maar het behouden van contact is wel belangrijk voor een goede vriendschap.

3. Klaarstaan voor je vriendinnen

Het is belangrijk om klaar te staan voor je vriendinnen in de goede én slechte tijden. En je hoeft er dan niet altijd fysiek bij te zijn. Het belangrijkste is dat ze voelt dat je er voor haar bent. Appen of bellen is dan al genoeg. Sommige vriendinnen zullen er alleen zijn in de goede tijden. Maar een echt goede vriendin is er altijd.

4. Accepteren

Het is zeker geen leuk gevoel om veroordeeld te worden. Helemaal niet door een vriendin. Als een goede vriendin zorg je er voor dat je haar accepteert zoals ze is.

5. Attent zijn

Dit gaat om hele kleine dingen. Je kunt haar natuurlijk via Facebook feliciteren voor haar verjaardag. Maar je kunt ook bijvoorbeeld een kaartje sturen of een verrassing voor haar plannen.

6. Interresse tonen 

Als een goede vriendin wil je natuurlijk op de hoogte zijn van alle dingen die er in het leven van je beste vriendin afspelen. Vraag daarom hoe haar dag was, wat ze het afgelopen weekend gedaan heeft of hoe het met de liefde zit.

7. Gunnen

Het is belangrijk om oprecht blij te zijn voor je vriendin ook al ben je misschien jaloers als ze op vakantie gaat, een nieuwe vriend heeft of een leuke baan gekregen heeft. Want als je je beste vriendin het niet gunt, wie gun je het dan eigenlijk wel?

Lees ook
Voorkomen is beter dan genezen: dít zijn de 5 eigenschappen van iedere ongelukkige relatie

8. Steunen

Een goede vriendin steun je in alle tijden. Ook al bedenkt ze misschien de gekste ideeën, als goede vriendin steun je haar in haar plan. Daar zijn vrienden voor, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty