Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Getrouwd met een voetballer: de voor- én nadelen

Getrouwd met een voetballer: de voor- én nadelen

Wanneer de knappe voetballers het veld oplopen, begint menig vrouwenhart sneller te kloppen. De mannen zien er goed uit, hebben een leuke baan en jij zou maar wat graag ruilen met een Yolanthe of Sylvie. Aan te raden of niet? De voor- en nadelen van trouwen met een voetbalspeler op een rij.

Leuk salaris
Een groot voordeel van het salaris van een professioneel voetballer, is het feit dat zorgen om de hypotheek of een gevulde koelkast tot een vorig leven behoren. Je profiteert van zijn bankrekening én deelt het bed met een man in topconditie. Andere vrouwen zijn jaloers, jij vult je dagen met vrijwilligerswerk of de kinderen en wanneer je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je altijd nog gaan shoppen. Het is lastig om naast al deze bezigheden ook nog een fulltime baan te onderhouden, de meeste voetbalvrouwen doen dit dan ook niet. Wel heb je de kans om mooie dingen te doen voor anderen, zoals onder andere Winonah de Jong dat doet. Zij zet zich in voor SOS Kinderdorpen als ambassadrice. Voordelen genoeg, maar wegen deze leuke bijkomstigheden op tegen de nadelen van het leven als voetbalvrouw?

Dark side
Getrouwd zijn met een voetbalprof heeft ook een donkere kant, waarvoor je als vrouw sterk in je schoenen moet staan. In 2010 werd dit ondervonden door Coleen Rooney: haar man Wayne Rooney papte namelijk aan met prostituee Jennifer Thompson, ook wel Juci Jeni genoemd. En dat terwijl Coleen zwanger was van hun eerste jongetje. Schokkend, maar niet het enige schandaal van de laatste jaren. We kennen natuurlijk allemaal het verhaal David Beckham – Rebecca Loos of hebben gehoord over de seksuele escapades van Frans topvoetballer Ribéry.

Voetballers krijgen continue te maken met verleidingen en getrouwd of niet, andere vrouwen weten hier handig op in te spelen. Soms gaat dat mis en krijgen journalisten lucht van het verhaal. Nog lang na zijn uitstapje wordt het leven van de voetballer en zijn vrouwen breed uitgemeten in de pers. Om kunnen gaan met de media is dus een vereiste. Daarnaast is je vent veel van huis. Vult het kopen van het nieuwste paar Jimmy Choo’s of Louboutins dan de leegte van zijn afwezigheid?

Wat kies jij?
Trouwen met een voetballer kent dus zowel voor- als nadelen. Kies je voor geld en bekendheid of gun je jezelf wat meer rust maar wat minder centen?