Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De gesprekken die je hebt op Tinder

De gesprekken die je hebt op Tinder

De gesprekken die je hebt op Tinder

Je swipet urenlang door de mannen met aapjes op hun schouder, tijgers aan hun zijde, bier voor de neus, vrouwen aan hun arm (huh?!) en blote basten -van wisselende kwaliteit- om eindelijk een paar matches te hebben. En dan Het Gesprek. Dit soort gesprekken tref je doorgaans op Tinder.

De stiltecoupé

Yay! Je bent een match. En dan: hij zegt niets, jij zegt niets. Het is nog stiller dan in de stiltecoupé van de gemiddelde trein. Als je als vrouw vindt dat de man moet beginnen met praten, kun je op Tinder soms lang wachten –soms zelfs eeuwig. So you better start talking als je meer van de man in kwestie wil weten.

One Track Mind

Afhankelijk van je eigen intenties op Tinder kun je een totaal ongeschikte match treffen. Stel jij bent er om te daten en je treft een man die ‘just sex’ wil, dan kan het gesprek op zeer ongemakkelijke wijze continue richting dirty talk gaan. ‘Wat heb je aan?’ ‘Vind je mijn lichaam ook sexy?’ ‘Zullen we een spannend gesprek voeren?’ ‘Ik zou die billen van je graag zonder broek willen zien’. Als jij niet in bent voor een avontuurtje: red jezelf en unmatch die vent.

De Koosnaampjes Knaller

Mannen die het gesprek openen met ‘Hey schat’. Of andere smooth talk. Tinder zit er vol mee. Je moet er maar tegen kunnen. Neem het met een korrel zout or get out of the conversation.

De Volgzame Man

Mannen die zo enthousiast van je worden dat ze je acuut toevoegen op Facebook en gaan volgen op Instagram en Twitter. Zo die verlies ik niet meer uit het oog, lijkt ‘ie te denken. Zie het maar als een compliment…

Gast Zonder Gespreksstof

‘Hi, hoe gaat het?’ ‘Ja goed, met jou?’ ‘Ook goed.’. En dat dan elke dag opnieuw. Een gesprek dat nooit een gesprek wordt. Je komt niet verder dan wat je hebt gedaan of wat je gaat doen. Uitgebreid antwoord op een vraag die jij stelt, krijg je nooit. Jammer, maar helaas.

De Man Die Zijn Opties Open Houdt

Je raakt aan de praat. Superleuk gesprek. En ineens: stilte. Je blijft in verwarring achter. Huh?! En dan een week later: ‘Hoi, hoe is het?’. Dit is een bijwerking van het vluchtige en oppervlakkige Tinder: mensen houden hun opties graag open.

Meneer Ongeduld

Deze is er in twee varianten. Je hebt de man die na drie zinnen je telefoonnummer vraagt om te appen. Maar ook de man die duidelijk op een houtje zit te bijten –of echt heel enthousiast is- en zich afvraagt waarom je niet meteen reageert. En dan aandacht blijft vragen. Of je ineens als match verwijdert. Terwijl jij gewoon even druk bezig was op je werk… Euhmmm, okay bye!

De Praatgraag

De man waar je rustig mee kan blijven kletsen. Urenlang ouwehoeren om het vervolgens nooit tot iets concreets als een afspraak te laten komen. De kans is groot dat je simpelweg een beetje afleiding bent. Als je dat niet wil zijn, is het tijd om afscheid te nemen.

Het Goede Gesprek

En dan is er dat zeldzame moment dat je een leuk gesprek hebt wat ook daadwerkelijk leuk blijft. En waar de interesse wederzijds is. Nummers uitwisselen. Een date op komst? Spannend blijft of de klik er in het echt ook is. Kijk wel uit met wekenlang whatsappen want daarmee bouw je vooral heel veel verwachtingen op die in het echt bijna alleen nog maar tegen kunnen vallen…

Komen deze gesprekken je bekend voor of tref jij heel andere types in de chat? 

Beeld: 123RF