Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: gelukkige koppels posten weinig over hun relatie op sociale media

Bewezen: gelukkige koppels posten weinig over hun relatie op sociale media

Bewezen: gelukkige koppels posten weinig over hun relatie op sociale media

Word jij knettergek van die talloze koppels die maar niet kunnen stoppen met online met de wereld te delen hoe graag ze elkaar zien, met welke romantische tripjes ze elkaar verrassen en welke bijzonder extraordinaire koffietjes ze samen nuttigen? Dan hebben we geruststellend nieuws. Het is bewezen dat gelukkige koppels juist weinig posten over hun relatie.

Nu blijkt namelijk dat koppels die het bijzonder nodig achten om hun persoonlijke liefdesleven met hun online volgers te delen, veel minder gelukkig zijn in hun relatie dan de torteltuifjes die hun intense liefdesgeluk voor zichzelf houden. Onlogisch, zeg je? Hier zijn vier duidelijke redenen die ons punt verduidelijken:

1. Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig

Wie perfect gelukkig is met zijn of haar partner, heeft helemaal geen behoefte aan veel likes of slijmcomments (‘Jullie zijn echt prachtkoppel!’) van vage kennissen. De enige bevestiging waar partners in een gelukkige relatie behoefte aan hebben, is die van elkaar. Dat is toch het allerbelangrijkste.

2. Gelukkige koppels hoeven zich niet te bewijzen

“Gaat het wel goed tussen jou en je vriend? Ik zie amper foto’s van jullie verschijnen op Instagram.” Wat een dwaze uitspraak. Als je een goede relatie hebt, hoef je je helemaal niet online te bewijzen tegenover anderen via sociale media. Zolang jullie zelf maar weten dat jullie elkaar graag zien en het fijn vinden om elkaar te zien. Niet van elke date hoeft een foto gemaakt te worden.

3. Wie minder op sociale media post, is gelukkiger

Dat werd eerder al wetenschappelijk bewezen. Logisch ook, als je terugdenkt aan de twee vorige punten. Als je écht gelukkig bent, heb je geen bevestiging nodig en hoef je jouw geluk ook aan niemand te bewijzen. Je houdt het vaak gewoon lekker voor jezelf. Als je merkt dat het aantal likes jouw gemoedstoestand bepaalt, dan is het slim om wat meer afstand te doen van sociale media. Beter voor je gemoedsrust en je houdt meer tijd over voor andere leuke dingen.

Lees ook
Bewezen: mannen zorgen voor 7 uur extra werk per week in het huishouden

4. Op momenten van écht geluk, vergeten we foto’s te trekken

Momenten van intens geluk gaan niet per se gepaard met een exclusief etentje, een diamanten ring of een reisje met de privéjet naar de Caraïben. Het klinkt vast cliché, maar geluk zit écht in de kleine dingen. Wanneer je je vriend enkele weken hebt moeten missen en hem dan eindelijk weer goed kan vastpakken, wanneer hij jouw favoriete snack meebrengt van de bakker of wanneer hij je vertelt dat hij je gemist heeft bijvoorbeeld. Dat zijn momenten van intens geluk. Maar om ze te delen op sociale media? Daar denk je op zo’n momenten allesbehalve aan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: Getty Images