Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Vind je geld belangrijk? Dan heb je een grotere kans ongelukkig te zijn (of raken)

Vind je geld belangrijk? Dan heb je een grotere kans ongelukkig te zijn (of raken)

Vind je geld belangrijk? Dan heb je een grotere kans ongelukkig te zijn (of raken)

Geld op de bank geeft gemak, geluk en aanzien, zou je denken. Maar onderzoekers van Harvard bestudeerden 2500 deelnemers uit vijf onderzoeken en beweren het tegenovergestelde. Als je je eigenwaarde laat afhangen van hoe dik je auto is en hoe groot je huis, dan voel je je vaker eenzaam en ben je waarschijnlijk ook minder happy. Kortom: vind je geld belangrijk? Dan heb je een grotere kans om ongelukkig te zijn (of te raken).

Lees ook: Dít is waarom ongelukkige koppels volgens onderzoek tóch samen blijven

Ploeteren

Dat komt allemaal doordat rijk worden niet vanzelf gaat. De geluksvogels die een paar miljoen winnen in de loterij daargelaten – de meeste mensen moeten hard ploeteren om veel poen binnen te slepen. Het betekent lange dagen maken en werk altijd voorop stellen. Dat levert dus hoge druk op, en daarbij het gevoel dat je weinig eigen keuze hebt. Werk is tenslotte altijd belangrijker.

Lees ook: Waarom sleur goed is en de sleutel tot een gelukkiger leven

Verbinding

Om lekker in je vel te zitten is sociale verbinding heel belangrijk. Door contact met mensen en onze relaties voelen we ons gelukkig en veilig. Als je probeert zoveel mogelijk geld te verdienen gaat alle aandacht naar werk. Relaties opbouwen en onderhouden met anderen is dan bijna niet mogelijk en dat kan eenzaam maken. En eenzaamheid is vaak een trigger voor depressie en angsten. En zo zie je maar weer: money can’t buy love (of vrienden, of geluk).

Bron: welingelichtekringen.nl | Beeld: Unsplash