Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Gedroomd over seks met hetzelfde geslacht? Hier komt dat door

Gedroomd over seks met hetzelfde geslacht? Hier komt dat door

Gedroomd over seks met hetzelfde geslacht? Hier komt dat door

Je bent gelukkig met je vriend, maar in je droom heb je plots stomende seks met die irritante collega die standaard naar het werk komt in een flamingohemd, help! We hebben allemaal wel eens rare seksdromen die ons het schaamrood op de kaken brengen, maar wat willen die dromen ons zeggen? Wij onderzochten voor jou de zes meestvoorkomende seksdromen én hun betekenis.

Seks met iemand van hetzelfde geslacht

Je bent misschien wel in paniek na een seksuele droom met een andere vrouw, maar het wil niet meteen zeggen dat je moet twijfelen aan je geaardheid. Iedere vrouw zal ooit in haar leven dit soort droom hebben, ook al voel je je enkel aangetrokken tot mannen. De droom gaat in werkelijkheid eerder over een sterke vriendschap met een vriendin. Dromen zijn vaak versterkte uitingen van dagelijkse emoties en gevoelens. Daarom kan het zijn dat je in werkelijkheid gewoon een goede band hebt met iemand terwijl dat in je dromen net iets verder lijkt te gaan. Compleet onschuldig dus.

Een wilde droom over een verloren liefde

Je hebt al jaren niet meer gedacht aan die ene jongen van je oude studentenclub en nu verschijnt hij plots in je droom. Wil dit zeggen dat je hem nog niet vergeten bent en je na al die jaren nog steeds naar hem smacht? Waarschijnlijk niet. Het is eerder je brein dat herinneringen van vroeger probeert te ‘catalogiseren’ zodat je meer plaats hebt voor nieuwe gebeurtenissen. Het kan wel gebeuren dat er meer zit achter die droom. Meestal komen die herinneringen terug, omdat iemand uit het heden je doet denken aan die vroegere vlam. Misschien ben je bang om dezelfde fout opnieuw te maken. Overanalyseer je droom echter niet, ze betekenen vaak niets.

Passionele seks met iemand die je in het echt niet kan uitstaan

Het gebeurt wel eens dat vrouwen seksuele dromen hebben van iemand die ze absoluut niet kunnen uitstaan. Dat komt omdat seksuele gevoelens kunnen ontstaan door allerlei emoties, zelfs woede. Woede staat namelijk voor passie, wat in je droom al eens kan overslaan in passionele seks. Breek er je hoofd niet over, het belangrijkst is dat je dromen van realiteit kan onderscheiden. Stoor je dus zeker niet aan iets wat je niet kan controleren en probeer volgende keer in slaap te vallen met je lief in gedachten.

Ongepaste seks met de beste vriend of broer van je lief

Geen haar op je hoofd denkt aan vreemdgaan en toch trek je in je dromen je stoutste schoenen aan en heb je seks met de beste vriend van je man. Adem diep in, meestal gaat het om onschuldige nieuwsgierigheid. Onbewust wil je weleens weten hoe het zou zijn met die andere man. Deze dromen komen het vaakst voor als je seksleven even een dipje heeft. Zie het dus niet als een teken om je lief te dumpen en er met zijn beste vriend vandoor te gaan. Neem eerder je liefdesleven onder handen en verras hem met een pikant lingeriesetje of een sensuele massage.

Een seksuele droom over je man met een ander gezicht of lichaam

Jouw vriend is groot en blond, maar in je droom is hij ineens een gespierde hunk met donker haar en een Brits accent. Heb je dan eigenlijk wel van je vriend gedroomd? Meestal geeft deze droom aan dat je snakt naar meer spanning in je relatie. Je hebt het gevoel dat je alles weet van je partner en wilt wat mysterie terug. Een manier om uit de sleur te geraken is door terug te denken aan de begindagen toen jullie nog volop vragen stelden aan elkaar over hoe jullie het leven zagen. Na een tijdje denken mensen alles te weten van elkaar en zijn ze te lui om nog echt vragen te stellen. Probeer een leuke conversatie op gang te krijgen door te vragen naar zijn dag, of samen een reis te plannen. Wedden dat je vriend interessanter is dan je dacht.

Lees ook:
Meer seks? Schilder je slaapkamer dan in deze kleur

Een goddelijke droom over een mystery man

Je kent het gevoel wel, je word ’s morgens wakker na een heerlijke droom waarin een onbekende je volledig verwende. Je baalt zelfs dat het voorbij is. Deze droom wil vaak zeggen dat er iets ontbreekt in je relatie. Het kan goed zijn dat je romantiek mist in je dagelijkse leven. Die droomman kon je zonder moeite doen smelten, en je verlangt hetzelfde van je vriend. Misschien focus je tijdens de seks te veel op de daad zelf en niet genoeg op voorspel of romantiek. Probeer dus meer te genieten van elkaar en je lief zal snel genoeg veranderen in die droomprins.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages