Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Een gebroken hart door overspel? Zó kom je er overheen

Een gebroken hart door overspel? Zó kom je er overheen

Een gebroken hart door overspel? Zó kom je er overheen

Voor een gebroken hart door overspel, kunnen wij niet zo 1-2-3  het recept geven om erover heen te komen. We hebben wel een paar tips, misschien dat ze een beetje helpen.

Vertrouwen beschaamd

Hij heeft je diep gekwetst, tegen je gelogen en de bevrediging ergens anders gezocht. Het komt in feite over alsof jullie relatie voor je partner niet zoveel waard is als het is voor jou. Als je iemand dacht te kunnen vertrouwen, is het natuurlijk verschrikkelijk als dat op zo’n manier beschaamd wordt.

‘Sorry, het spijt me’

Voordat je dus zijn excuses aanvaardt, moet hij beseffen dat hij je pijn heeft gedaan. Kan of wil hij dat niet begrijpen, dan heeft het geen zin om het weer goed te maken. Jij bent blijkbaar niet belangrijk genoeg voor hem. Waarom zou hij dan belangrijk genoeg zijn voor jou? Je dacht dat je je lief kon vertrouwen, maar dat is niet zo. Als hij niet eens eerlijk kan zijn, waarom zou je hem/haar dan nog als partner willen!

Valkuil

Een valkuil is dat je hem blijft herinneren zoals je partner was voor het vreemdgaan. Dat je blijft denken: hoe kan dit nou? Ik had nooit gedacht dat mijn partner dit zou doen. Maar dat komt omdat, hoe pijnlijk het ook is, je je lief dus blijkbaar toch niet goed genoeg kende. Hij/zij is een persoon die zoiets wel doet, en dat moet je accepteren.

Verlies niet je zelfvertrouwen

Het nare van bedrogen worden is dat je het idee hebt dat het je overkomt, dat het buiten je wil om gebeurt en dat je er zelf niets aan kunt doen. En dat is ook zo, maar jij hoeft geen slachtoffer te zijn van de situatie. Misschien voel je je nu niet aantrekkelijk genoeg meer. Dat is niet goed voor je zelfvertrouwen. Maar jezelf hierdoor de put in praten maakt het alleen maar nog erger. Je kunt ook tegen jezelf zeggen: misschien ben ik in zijn ogen “onaantrekkelijk”, maar ik ben niet zo oppervlakkig om vreemd te gaan en eerlijker dan hij. Zal hij wel lang eerlijk zijn tegenover zijn nieuwe scharrel? Als het in de aard van het beestje zit verdwijnt het niet zomaar. Sommige mannen hebben een geweldige vrouw, maar nog willen ze meer. Jij hebt gelukkig geen last van dit soort ‘leegtegevoelens’ en weet dat je helemaal gelukkig kunt zijn met één persoon. Nu moet je alleen nog iemand vinden die die behoefte wel echt kan bevredigen.

Zelf geen behoefte aan seks

Is er een reden dat jullie weinig seks kunnen hebben: bijvoorbeeld een ziekte of heb je vaak hoofdpijn? Dan kun je hem misschien nog een tweede kans geven. Maar bedenk wel hoeveel kans van slagen jullie relatie heeft als hij zo graag iets wil dat jij hem niet kunt geven. Je kunt wel afspreken dat hij afspraakjes buiten de de deur heeft als je om de één of andere reden geen seks wilt of kunt hebben, maar de vraag is of je dat wilt en of hij dan niet verliefd wordt op een ander.

Lees ook
Geluk zit volgens deze professor niet in geld of liefde, maar in iets heel anders

Begrip?

Heeft hij veel berouw en doet hij er alles aan om je terug te winnen? Begin dan eerst een goed gesprek: waarom deed hij dit, waarom denkt hij dat het niet nog een keer zal gebeuren, waarom heeft hij tegen je gelogen, hoe denkt hij je vertrouwen terug te kunnen winnen en snapt hij hoe veel pijn je hem hebt gedaan? Kan hij hier niet goed genoeg op antwoorden, verwacht dan niet veel van zijn excuses…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: Getty Images