Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Gebrek aan lichamelijk contact? Met déze 7 tips ga jij huidhonger te lijf

Gebrek aan lichamelijk contact? Met déze 7 tips ga jij huidhonger te lijf

Gebrek aan lichamelijk contact? Met déze 7 tips ga jij huidhonger te lijf

We gaan weer een coronawinter tegemoet. Door de coronamaatregelen is het een stuk lastiger om fysiek contact te hebben met mensen, zeker als je vrijgezel bent. Hierdoor kan je last krijgen van huidhonger, oftewel een gebrek aan fysieke aanrakingen. Maar hoe ga je huidhonger te lijf in deze tijd?

Huidhonger

Ook deze winter kunnen we niet gezellig ’s avonds naar een restaurant of café. Daardoor is het lastiger om nieuwe mensen te leren kennen en mogen feestjes niet meer. Normaal knuffel je met je vriendinnen of familie, geef je een kus aan een vriendin of hang je met elkaar in de kroeg. Helaas is dat nu een stuk moeilijker. Bij lichamelijk contact komt het cruciale knuffelhormoon oxytocine vrij. Als je huidhonger hebt, dan heb je een gebrek aan oxytocine, mis je lichamelijke contact en verlang je naar liefdevolle aanrakingen.

Hoe kan je meer fysiek contact krijgen, ondanks de coronamaatregelen? Wij geven een aantal fijne tips.

1. Knuffel een dier

Een flinke dosis oxytocine nodig? Ga lekker knuffelen met je huisdier. Je kat of hond zit misschien niet te wachten op een knuffelpartij, maar jij kunt wel genieten van een dikke knuffel met je viervoeter. Heb je geen huisdier? Ga dan eens langs bij een vriendin of familielid die wel een beestje thuis heeft rondlopen. Of overweeg om zelf een huisdier te kopen, zodat je gedurende de donkere winterdagen niet alleen bent. Denk wel goed na of je de tijd en ruimte hebt om een beestje in huis te halen.

2. Spendeer meer tijd met huisgenoten

Heb je huisgenoten waar je mee samenwoont? Probeer eens wat vaker leuke dingen met hen te doen. Ga ’s avonds samen een filmpje kijken op de bank, doe een spelletje met elkaar of ga lekker uitgebreid borrelen samen. Zo kom je zowel mentaal als fysiek dichter bij elkaar tijdens de lockdown. En het is natuurlijk heel gezellig!

3. Zoek een knuffelmaatje

Heb je geen huisgenoten, geen huisdier en ook geen vriendje? Geen paniek! Ga op zoek naar een knuffelmaatje. Spreek bijvoorbeeld met een vriend of vriendin af dat jullie elkaars knuffelmaatje zijn. Als jullie behoefte hebben aan fysiek contact om die huidhonger te stillen, app elkaar dan en spreek af. Of ga via een datingapp op zoek naar een knuffelmaatje waarmee je de winteravonden door kunt komen.

4. Ga langs bij een masseur

Zeker nu we massaal thuiswerken, bewegen we te weinig en kunnen we last krijgen van stijve spieren. Een heerlijke massage kan de oplossing zijn voor spierpijn, maar het kan ook goed helpen om je huidhonger te verminderen. Laat je lekker masseren door een professionele masseur en voel je zorgen verdwijnen. Het kost misschien wat, maar is het zeker waard!

5. Koop een zwaartedeken

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, maar zwaartedekens kunnen goed helpen om in slaap te vallen. Het is een deken met gewicht erin, waardoor het voelt alsof je wordt omarmd door je deken. Dit geeft een geborgen gevoel en je kunt hierdoor makkelijker in slaap vallen. Ideaal als je niemand om je heen hebt waarmee je lepeltje-lepeltje kunt liggen. Je kunt ook een boyfriend pillow aanschaffen die je mee kunt nemen naar bed om mee te knuffelen.

Lees ook
10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

6. Soloseks

Seks met iemand anders is natuurlijk heel fijn en intiem, maar soloseks is ook een goede manier om huidhonger te lijf te gaan. Het is een fijn me-time momentje waarbij je jezelf aanraakt en zo ook je huidhonger kunt stillen. Probeer ook wat te experimenteren met soloseks, bijvoorbeeld door een paar seksspeeltjes te kopen voor extra plezier.

7. Een bezoekje aan de kapper

Niks is zo fijn als iemand die aan je haren zit en lekker kriebelt op je hoofd. Heb je nou geen partner of vriendin in de buurt, breng dan een bezoekje aan de kapper. Laat je haar wassen en geniet van een heerlijke hoofdmassage. Een lekker moment voor jezelf en je gaat ook met een mooi kapsel weer naar huis. Win-win!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images