Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Fetisj Friday: Voyeurisme

Fetisj Friday: Voyeurisme

Fetisj Friday: Voyeurisme

Elke week staat een seksuele fetisj uitgelicht in de Fetisj Friday. Deze week hebben we het over voyeurisme.

Eigenlijk is iedereen een beetje een voyeur. Mensen, vooral mannen, met deze fetisj worden namelijk opgewonden van het kijken naar (gedeeltelijk) naakte mensen of mensen die sex hebben.

Wat is het?

Het verschil zit ‘m in de mate waarin iemand naar sexende of ontblote mensen kijkt. Bij het voyeurisme gaat het net een stapje verder. Iemand gluurt bijvoorbeeld door een gat in de muur naar een koppel die vrijen. ‘Échte’ voyeur kijken liever toe dan dat ze aanraken. Sommige maken het zo bond dat het strafbaar wordt, want naakte mensen bespioneren is uiteraard verboden.

Iedereen een voyeur

Het windt deze mensen op om niet gezien te worden, terwijl ze zaken zijn die zeer privé zijn. Voyeurisme is ook porno, advertenties met halfnaakte vrouwen, reality-shows en erotische boeken (Fifty Shades!). We zijn dus allemaal een beetje voyeur.

Parken

Begin jaren 70 waren er voyeur-parken in Tokyo waar stellen ’s avonds kwamen om te zoenen en soms om sex te hebben. Gluurders konden gewoon toekijken hoe koppels de liefde bedreven. Het werd zelfs zo gek dat de omstanders meededen. Voor meer foto’s, klik hier.

Bron: NSVH