Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Spicy: de do’s en don’ts bij een trio

Spicy: de do’s en don’ts bij een trio

Spicy: de do’s en don’ts bij een trio

Het is de ultieme fantasie van één op de vijf vrouwen: een trio. Ben je van plan om het bed met twee mannen of met een man en een vrouw te delen? Lees dan snel hoe je dit aan moet pakken.

Het is niet altijd aan te raden om je seksfantasieën tot leven te brengen. Er is namelijk het risico dat de werkelijkheid tegenvalt. Een trio kan echter een groot succes zijn, mits je de nodige voorbereidingen treft. Er zijn meerdere dingen die je voor jezelf moet bedenken. Met wie wil je het trio? Wat kunnen de gevolgen zijn voor je relatie? En hoe zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk plezier beleeft?

Wees er zeker van

Het is heel belangrijk dat een trio is wat jíj wilt en niet alleen wat je partner wil. Je moet het zeker niet alleen doen om je partner tevreden te stellen, want jouw behoeftes zijn ook belangrijk. Bovendien is een trio af te raden als je het doet om ‘erbij te horen’.

Wie kies je?

Als je zeker weet dat je een trio wil, komt de volgende vraag: wie is of zijn de gelukkige(n)? Als je single bent, is de keuze misschien wel snel gemaakt. Wellicht heb je al twee mensen op het oog of ga je samen met iemand op zoek naar een derde.

Heb je een vaste partner? Dan moet je goed nadenken voor wie je gaat. Je kunt kiezen voor de combinatie van je partner en een ‘gast’, een vriend(in) of een vage kennis. Bedenk voor jezelf wat je prettiger vindt. Ga je voor een vriend(in)? Denk dan wel goed na over de gevolgen die een trio voor jullie vriendschap kan hebben. Als je eenmaal seks met hem of haar hebt gehad, zullen jullie namelijk nooit meer op dezelfde manier naar elkaar kijken. Kan jullie band dat aan?

Als je je keuze hebt gemaakt, kun je de persoon in kwestie vragen om langs te komen en wat dingen te bespreken met jou en je partner. Stel regels of afspraken op, zodat jullie allemaal weten wat je te wachten staat. Ook kom je er zo achter of iedereen dezelfde verwachtingen heeft en of die op elkaar aansluiten. Het kan overigens handig zijn om van te voren met een vriendin te praten die al een trio heeft gehad. Zij kan wellicht nuttig advies geven.

Is je relatie sterk genoeg?

We moeten het nog even benadrukken: wees er zeker van dat je relatie sterk genoeg is voor een trio. Het gaat erom dat jullie er allebei plezier aan beleven, niet slechts één! Het zien van je partner met een ander kan namelijk jaloezie en onzekerheid opwekken.

Een trio is van nature al uit balans. Denk maar aan vroeger: drie vriendinnetjes bij elkaar werkte gewoon lang niet altijd. Voorkom dus dat één persoon zich buitengesloten voelt. Als je een partner hebt, zorg er dan voor dat hij volledig meedoet en niet slechts een toeschouwer is.

Lees ook
De lekkerste standjes voor seks in de badkamer

Geniet

Genoeg over de risico’s van een trio. Het kan immers ook een geweldige ervaring zijn. Een trio kan verschillende fantasieën tot leven brengen: biseksualiteit, voyeurisme en exhibitionisme. Een trio met twee mannen kan er bovendien voor zorgen dat jouw man jou nóg meer wil, omdat hij ziet dat je geniet van een andere man of vrouw. Hoe dan ook, geniet ervan en laat je gaan!

Hoe denk jij over een trio? Heb je hier ervaring mee?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images