Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Een relatie en veel mannelijke vrienden? Dan heb je meer sex

Een relatie en veel mannelijke vrienden? Dan heb je meer sex

Een relatie en veel mannelijke vrienden? Dan heb je meer sex

Competitiedrang tussen mannen blijkt je sexleven een boost te geven qua frequentie. De trigger? Andere kerels….

Vrouwen die een relatie hebben en zich omringen met mannelijke vrienden en collega’s hebben meer sex dan vrouwen die vooral vriendinnen om zich heen verzamelen. Dit blijkt uit onderzoek dat werd gepubliceerd in The Journal of Comperative Psychology.

Aantrekkingskracht

Als je als vrouw ‘one of the boys’ bent, krijg je meer aandacht van je eigen vent omdat hij het gevoel heeft tegen de competitie op te moeten boksen. Daarom gaat hij meer zijn best doen in de slaapkamer. En dat is niet het enige wat uit de studie onder 400 mannen naar voren kwam. Mannen die onbewust het gevoel hebben dat hun vriendin vreemd gaat, voelen zich meer aangetrokken tot hun partner.

Sperma concurrentie

Uit veel studies blijkt dat mannen opgewonden raken als ze de kans dat hun partner vreemdgaat hoger inschatten. Dit betekent niet dat ze willen dat hun vriendin vreemd gaat. Maar als de kans groter is dat hun partner dit zou doen dan willen ze, waarschijnlijk onbewust, sex hebben om mee te doen in de sperma concurrentie,” legt hoofdonderzoeker Michael Pham uit. De onderzoekers vroeger de deelnemers aan het onderzoek hoe aantrekkelijk ze hun partner vonden, hoeveel mannelijke vrienden ze dachten dat hun vriendinnen hadden en hoe knap ze deze twee elkaar vinden.

Jaloersmakend

Uit het onderzoek onder al die honderden mannen bleek dus: hoe meer mannelijke vrienden je als vrouw hebt, hoe meer sex je vent met jou wil hebben. Volgens Pham is dit deze competitiedrang heel normaal voor mensen: “We moeten er aan worden blijven herinnerd dat onze partner waardevol is en aantrekkelijk is voor anderen. Dat zorgt ervoor dat we onze best blijven doen om de tevredenheid over de relatie in stand te houden. De juiste balans vinden met het aanwakkeren van die jaloezie bij je partner optimaliseert je sexleven.” Bij de studie werd niet gekeken naar wie het initiatief nam tot sex maar volgens de onderzoekers is duidelijk dat mannen competitief zijn als het op andere mannen aankomt. Je hoeft niet op een andere vent te gaan zitten om die reactie van je partner te krijgen, het gaat puur om de aanwezigheid van andere mannen.

Bron: Daily Mail
Beeld: 123RF