Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Koffieliefhebbers opgelet: een bakkie pleur verbetert je seksleven

Koffieliefhebbers opgelet: een bakkie pleur verbetert je seksleven

Koffieliefhebbers opgelet: een bakkie pleur verbetert je seksleven

Jup, het is echt waar. Koffie heeft een positief effect op je seksleven. Hoe fijn is dat? Zo heeft je koffieverslaving toch nog een voordeel. Wij leggen je uit hoe dit zit. 

Een lekker bakkie

Door de cafeïne in koffie krijg je energie. Koffie wordt daarom ook vaak gedronken als een start van de dag of als oppepper in de middag. Naast dat koffie een energiebom is, geeft het je seksleven ook nog eens een boost. Dit positieve effect is vooral te zien bij vrouwen. Koffie verhoogt namelijk het libido van de vrouw. Bij het drinken van koffie stijgt niet alleen je hartslag en bloeddruk, maar dus ook je libido. Er komt een seksuele opwinding bij de genitaliën naar boven. Door koffie worden vrouwen sneller opgewonden en dat heeft een positief effect in bed.

Lees ook
Feit of fabel: is koffie écht goed voor je huid of kun je het beter laten staan?

Mannen en koffie

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen er wat van. Het drinken van koffie zorgt er bij mannen voor dat er meer testosteron geproduceerd wordt en dat de bloedtoevoer wordt verbeterd.

Bij twee of drie kopjes koffie begin je na 30 minuten tot twee uur verschil te merken. Dus liters koffie achterover slaan heeft geen zin. Gewoon af en toe een bakkie gedurende de dag is meer dan genoeg. Zijn jullie allebei niet echt koffieliefhebbers? Dan zijn er genoeg andere manieren om je seksdrive te verhogen. Probeer je stresslevel te verminderen, zo gelukkig mogelijk te leven en durf vragen aan elkaar te stellen. Zolang jij en je partner met elkaar communiceren, komt het helemaal goed in de slaapkamer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images