Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit zijn dé dingen die mannen verwachten op de eerste date

Dit zijn dé dingen die mannen verwachten op de eerste date

Dit zijn dé dingen die mannen verwachten op de eerste date

Eerste dates zijn eng voor iedereen – of het nu via Tinder is, via via, je eerste date na een break-up of zelfs je eerste koffiedate met een one-night-stand die je nota bene al naakt gezien hebt. Wij denken altijd dat het wij de enige zijn die daar zo’n big deal van maken, maar reken maar dat mannen net zo nerveus zijn. Flair vroeg mannen: wat verwacht je van een eerste date?

Een vlotte babbel

Een goed gesprek tijdens je eerste date is het halve werk. Praat, wees open en eerlijk, maar niet alleen maar over jezelf. Stel ook vragen, toon interesse en laat zien dat je wat kan en weet. Eén van de ondervraagden gaf als tip: “Te laat komen is not-done, maar is wel gelijk een gespreksonderwerp om het ijs te breken.” Fashionably late, anyone? 

Een aangename plek om af te spreken

Toon je een beetje assertief en stel zelf een plaats voor om af spreken. Mannen zullen het waarderen dat jij iets voorstelt, maakt niet zo veel uit wat voor locatie je precies kiest. Advies van de ondervraagden: “Kies iets buiten je comfortzone, dus niet het café waar je met minstens 3 personeelsleden een fling hebt gehad, of de kroeg waar je wekelijks behoorlijk dronken op -onder!- de bar ligt. Het is leuk om samen ergens te zitten, zonder afleiding van derden.”

X-files? Dichtlaten!

De mannen waren unaniem: op de eerste date willen ze over je ex niks horen. Begin er dus niet over, tenzij hij specifiek naar vraagt. Maar let op: hij is benieuwd naar wanneer je laatste relatie was (en hoe lang die duurde), niet naar de lieve verrassing die W. voor je had voor jouw 24e verjaardag. En ook niet hoe veel verdriet je hebt gehad om de break-up. Hou het beknopt.

Looks

De meningen waren verdeeld: los haar, “nee, juist een knotje”, sommige mannen willen een lekker opgetut meisje (“dat ik kan zien dat ze moeite heeft gedaan”) andere willen liever “nonchalant, maar toch ook met klasse.” Hoe dat te interpreteren, wisten de heren in kwestie zelf ook niet. Een zwart jurkje met gympen? Een witte blouse op een dunne broek? Teenslippers? Het is een cliché, maar doe maar gewoon aan waar jij je mooi in voelt – dan zal hij dat ook vinden. En ook: niemand houdt van liters parfum (“Ah, ik ruik hem al” zei niemand ooit) of regenboogmascara. Ja, dat is een trend – dat weten wij ook wel. Niet voor op je eerste date. Of voor op de tweede.

Uitdaging

Een beetje verleiding: yes please! Mannen willen graag voelen dat er de eerste date iets in de lucht hangt. Als de aantrekkingskracht er is, voelen jullie dat vanzelf – maar jij kan ook een beetje helpen. Altijd effectief is een beetje huid laten zien, zonder het te overdrijven. Blote benen of een verleidelijk decolleté zijn natuurlijk inkoppertjes, maar ook mooi zijn blote armen en schouders, een ontbloot middenrif, je sleutelbeenderen of slanke enkels in sandaaltjes (mits ze niet de hele tijd verstopt zijn onder tafel). Niet allemaal tegelijk, natuurlijk.

Kusje?

Eerlijk is eerlijk dames, de meeste mannen hopen (hópen, niet rekenen – laten we dat ook namens de mannen nog maar eens benadrukken) op seks tijdens de eerste date en tijdens elke andere willekeurige ontmoeting. Hoop doet leven, immers 🙂 Maar een meer realistische verwachting is een goeie, innige kus. “En misschien een beetje friemelen.”

Lees ook
Mannengeheimen: ‘Ik doe al jaren alsof ik uit een rijke familie kom’

No golddigging

“Als we willen betalen, stellen we dat zelf wel voor. Geef ons de kans om een gentleman te zijn – dat willen we graag – maar ga er niet zomaar vanuit.” Schattig. Betaal jij gewoon het tweede rondje (all the women, who are indepent…)

Tafelmanieren

Meer specifiek: geen smartphone! Irritatie nummer 1 op de eerste date, “zo’n chick die constant met haar iPhone in de weer is. Met het geluid aan. En dan lachen om appjes die binnenkomen.” Eerlijk, andersom zou jij dat ook niet fijn vinden. Hou je trusty phone dus in je tas en stuur later een uitgebreide update naar je 6 verschillende groepchats en je trouwe schare Snapchatfans.

To be continued..

Stel: de eerste date was goed. Jij was een nonchalant plaatje met klasse, die interesse toonde in zijn bierviltkunstwerkjes, de juiste vragen stelde over zijn lievelingssport (“ik wist helemaal niet dat lacrosse hier ook zo populair was”), op de hoogte van de actualiteit (“het is me toch wat met dat recordverlies van Blokker, hè?”) en in het bezit van perfecte tafelmanieren. Bovendien liet jouw tuinbroek net genoeg enkel zien zonder ordi te worden, heb jij zijn tweede Westmalle Tripel betaald én hebben jullie teder (en opwindend) gekust voor de deur van het nieuwe café ‘De Kroeg’. Wat kan hij dan nog meer van je willen!? Dat je niet hard-to-get doet en snel een afspraak maakt voor een tweede date.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages