Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Mensen hebben in de herfst meer zin in seks en dit is waarom!

Mensen hebben in de herfst meer zin in seks en dit is waarom!

Mensen hebben in de herfst meer zin in seks en dit is waarom!

Tijdens de herfst worden de dagen korter, kouder en natter. Daarom zitten we graag gezellig binnen, in plaats van erop uit te gaan. Het blijkt dus dat de herfst het seizoen is waarin ons libido echt on fire is. We hebben daarom meer zin in seks, maar hoe zit dat nou eigenlijk?

Seks in de herfst

Elke keer als we van seizoen wisselen, dan heeft dat een impact op onze geest en ons gedrag, maar dus ook op ons seksleven. Veel mensen denken dat de zomer de season of love is, maar dit blijkt helemaal niet zo te zijn. De herfst is hét seizoen waarin we meer zin hebben in seks. Uit studies is gebleken dat het libido van mannen tijdens de herfst flink stijgt door een toename in testosteron. Mannen kunnen zich hierdoor meer tot het lichaam van hun (bed)partner aangetrokken voelen en hebben vaak meer seks in dit seizoen. Oeh la la!

Waarom er precies meer testosteron wordt aangemaakt, is niet helemaal duidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met de oertijd, toen de herfst werd gezien als het seizoen waarin veel dieren samen gingen paren. Maar het zou ook iets te maken kunnen hebben met de verlangens van mannen die in de voorgaande zomermaanden veel ontblote vrouwenlichamen hebben gezien en in de herfst toe zijn aan een potje seks.

Lees ook
Toe aan een spannender seksleven? Dit is de top 10 van seksspeeltjes

Zomer versus herfst

Het blijkt dat in de zomer de meeste stellen uit elkaar gaan. Terwijl juist in de herfst meer mensen vaker aan een relatie beginnen én zich verloven. De herfstperiode is ideaal om samen meer tijd met elkaar te spenderen. Mensen hebben dit seizoen toch meer verlangen naar cocoonen en lekker knus op de bank zitten samen, zeker omdat het buiten slecht weer is. Relaties zijn in deze periode van het jaar vaak intenser en partners besteden meer aandacht aan elkaar. Er is in de herfst vraag naar affectie en genegenheid, meer dan in andere seizoenen. Hierdoor neemt te zin in seks ook meer toe en duiken mensen vaker met elkaar het bed in.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Margriet | Beeld: Getty Images