Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Moet ik het haar vergeven en de liefde gunnen?

Dilemma: Moet ik het haar vergeven en de liefde gunnen?

Dilemma: Moet ik het haar vergeven en de liefde gunnen?

Florien (32) en Casper gingen na vijf jaar uit elkaar, zonder pijnlijke ruzies. Een paar maanden later bleek hij een nieuwe vlam te hebben: Eline, haar allerbeste vriendin…

‘Als ze het me zelf had verteld, was alles anders geweest. Maar ik hoorde het pas een paar weken later, op een feestje. Een vriendin trok me aan mijn arm een rustig hoekje in. ‘Misschien moet ik dit helemaal niet tegen je zeggen,’ zei ze. ‘Maar Eline en Casper hebben met elkaar geslapen.’ Iedereen wist het, behalve ik. Dat vond ze pijnlijk voor me. Ik wist niet hoe ik moest reageren. Eigenlijk bleef ik heel kalm en zei iets als: ‘Oké, bedankt voor het vertellen.’ Mijn wangen werden rood van woede. Eline was niet zomaar iemand, ze was mijn allerbeste vriendin. Al sinds de eerste klas van de middelbare school. Zij droogde mijn tranen toen Casper en ik een punt achter onze relatie zetten. En zij nam me de volgende dag spontaan mee naar de Efteling om me op te vrolijken.

‘Ik ga even een luchtje scheppen,’ zei ik tegen de vriendin, die me een beetje bezorgd aankeek. Snel pakte ik mijn jas en liep naar buiten. Om het hoekje stond ik stil. Ik wilde niet dat iedereen zag dat ik van slag was. Ergens schaamde ik me dood. Dat mijn beste vriendin me dit geflikt had! Het nummer van Eline stond in mijn telefoon, bovenaan bij de laatst gebelde nummers. Ze nam meteen op. ‘Floortje,’ zei ze, zoals altijd. ‘Lien,’ zei ik. ‘Ik ben op een feestje en iemand vertelt me dat jij en Casper…’ Ik hoefde mijn zin niet eens af te maken. Ze zuchtte op een manier waaraan ik hoorde dat het waar was. ‘Shit,’ zei ze. Ik schreeuwde tegen haar, maar niet zo hard dat ze het binnen konden horen. ‘Verdomme!’ Eline wilde naar me toe komen om te praten, maar dat was wel het laatste waaraan ik behoefte had. Midden in haar zin hing ik op en liep naar mijn auto. Zonder terug te gaan om gedag te zeggen verliet ik het feestje en reed naar huis.

Het hele verhaal van Florien lees je in Flair 22.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Florien of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.