Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Kies ik voor mijn carrière of de spiritualiteit?

Dilemma: Kies ik voor mijn carrière of de spiritualiteit?

Dilemma: Kies ik voor mijn carrière of de spiritualiteit?

Jerney (29) was een nuchtere carrièrevrouw. Tot ze in aanraking kwam met spiritualiteit. Ze volgt cursussen en workshops en dat smaakt naar meer. Zal ze haar vertrouwde leven opgeven en haar hart volgen? 

‘Er heerste al tijden onrust in mijn lijf. Ik voelde het vooral in mijn buik. Soms kon ik wel een week lang niet naar het toilet. Geen enkele dokter kan de oorzaak vinden. Ze gaven me lactatiemiddelen mee, waar ik na een tijdje mee stopte. Ik voelde: dit is symptoombehandeling, terwijl ik het bij de kern wilde aanpakken. Nadat ik een jaar zonder resultaat van arts naar arts was gegaan, gaf een vriendin het nummer van een vrouw die spirituele therapie gaf. ‘Wat moet ik daarmee?’ vroeg ik haar. Ik had lichamelijke problemen, geen psychische. Ze overtuigde me het te proberen.

Sceptisch stapte ik een week later de kleurrijke kamer van de therapeute binnen. Ze gaf me een hand en vroeg me op de behandelbank te gaan zitten. Ik dacht: ze gaat aan mijn buik voelen, zoals al die doktoren voor haar ook hadden gedaan. Maar ze keek me aan en vroeg: ‘Hoe voel jij je?’ Het verraste me en ik begon meteen te huilen. Mijn relatie was net voorbij, ik voelde me eenzaam, alleen. Normaal gesproken ben ik een gesloten boek, maar toen gooide ik alles eruit. Ze luisterde, vroeg door en na een half uur legde ze haar pen neer. ‘Ik denk dat jij last hebt van je buik om dat je letterlijk niet los kunt laten. Omdat je alles opkropt.’ Ik voelde meteen dat ze gelijk had. Zij keek verder dan de artsen. Zij zag het grote plaatje. En toen ik vaker naar haar toe ging, naar haar luisterde, anders met mijn verdriet probeerde om te gaan, verdwenen langzamerhand mijn klachten.

Ik werk op een advocatenkantoor. Ik verdien genoeg geld en kan financieel alles doen wat ik wil. Vroeger was ik daar trots op. Nu doet het me weinig meer. Ik voel steeds meer weerstand bij het statige kantoorpand waarin ik werk en de pakkencultuur die er heerst. Het is zo beklemmend. Alsof iedereen hetzelfde moet zijn. Het is een enorm contrast met hoe mijn vrije tijd er tegenwoordig uitziet…’

Het hele verhaal van Jerney lees je in Flair 31.

Praat mee!

Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Petra of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com