Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: ‘Is mijn vriend te close met zijn ex’

Dilemma: ‘Is mijn vriend te close met zijn ex’

Dilemma: ‘Is mijn vriend te close met zijn ex’

Bart is de grote liefde van Natalia (36): voor hem verhuisde ze van Spanje naar Nederland. Maar hij heeft een wel heel sterke band met zijn ex.

Natalia (36): ‘Toen ik vanochtend wakker werd, wist ik even niet waar ik was. Het was nog donker en mijn bed voelde vreemd aan. Toen drong het tot me door: ik heb vannacht geslapen in de logeerkamer van Marieke en Fred, voor wie ik elke dag het huishouden doe. Toen ik ze gisteren vertelde over de situatie tussen Bart en mij, boden ze direct aan dat ik hier mag blijven tot ik weet wat ik ga doen. Dat is ontzettend lief, want ik heb geen idee hoe het nu verder moet.
Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. Bart en 
ik leerden elkaar kennen in Barcelona, op het terras van het café waar ik werkte. Hij was met een vriend. Na die eerste ontmoeting kwamen ze elke avond iets bij me drinken. Alles vond ik leuk aan hem: zijn lach, zijn blauwe ogen, zijn blonde haar, de manier waarop hij een gesprek in het Spaans probeerde te voeren… Toen hij mijn mailadres vroeg, liep ik op wolken. Al snel skypten we elke dag en na een paar weken vroeg hij of ik zin had om hem op te komen zoeken. Bart was net gescheiden en zijn twee kinderen waren nog jong. Die eerste keer heb ik ze niet ontmoet, dat leek hem beter. Maar toen ik vaker kwam, leerde ik ze kennen. Net als zijn ex. Ze was aardig en ik vond het mooi om te zien hoe ze met elkaar omgingen, heel anders dan ik in Spanje gewend was als mensen gingen scheiden. Precies een jaar na onze eerste ontmoeting trok ik bij Bart in. Het leven kon niet mooier zijn: ik was verliefd, iedereen was lief voor me en ik vond snel werk.

Tot ik ontdekte dat Juliette, zijn ex, hem ontzettend claimde. 
Ze leek hem écht voor alles nodig te hebben. Eerst leek me dat logisch vanwege de kinderen, maar op een gegeven moment drong tot me door dat het vaak helemaal niets met hen te maken had: het ging ook om klusjes in huis, om meegaan naar de verjaardagen van haar familie. Ze hoefde maar een kik te geven en Bart liet alles uit zijn handen vallen. Toen ik er een keer wat van zei, kregen we onze eerste ruzie. Er viel niet over te praten. En nu, een paar jaar later, kan dat nog altijd niet, terwijl de situatie er niet beter op is geworden. Als de kinderen niet bij ons zijn, gaat hij elke dag bij ze langs, en steeds vaker blijft hij dan ook eten, terwijl ik alleen thuis zit.
Voortdurend heb ik me op lopen vreten, me afvragend of ik dit moest pikken of niet. Dit weekend was ik er helemaal klaar mee en heb ik hem geconfronteerd met mijn vermoeden dat hij eigenlijk liever bij Juliette is. Woedend werd hij: als ik hem niet vertrouwde, was het wat hem betreft voorbij tussen ons. Hij liep de deur uit om niet meer terug te komen, ook ’s nachts 
niet. Zijn telefoon nam hij niet op. Toen hij de volgende ochtend binnenkwam, wilde hij niet zeggen waar hij was geweest, maar wel dat hij het op deze manier niet meer zag zitten.
Vannacht lag ik eindeloos te malen. Wat moet ik? Waar moet ik heen als ik niet meer bij Bart kan wonen? Ondanks alles hou ik nog steeds van hem, hij is mijn grote liefde. Voor hem heb ik alles opgegeven. Nog steeds wil ik hem als de vader van mijn kinderen. Of houd ik mezelf voor de gek als ik denk dat er nog een gelukkige toekomst voor ons is weggelegd? Als ik nu mijn spullen pak en terugga naar Spanje, wat mijn eerste impuls was, komt het nooit meer goed tussen ons. Als ik hier blijf, ben ik in elk geval bij hem in de buurt. Dan kunnen we praten en is er misschien nog een kans dat we er samen uitkomen. Hoewel, is het niet duidelijk dat zijn ‘gezin’ altijd op de eerste plaats zal komen? Moet ik weggaan en kijken of hij me mist? Of moet ik blijven en me neerleggen bij de situatie? Hem voor altijd delen met Juliette?

Praat mee!

Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Natalia of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com