Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: Ga ik weer bij mijn ouders wonen?

Dilemma: Ga ik weer bij mijn ouders wonen?

Dilemma: Ga ik weer bij mijn ouders wonen?

Roos (27) kocht samen met haar vriend een chic appartement. Na vijf jaar gingen de twee uit elkaar. Nu heeft Roos flinke schulden. Haar ouders hebben voorgesteld dat ze weer thuis komt wonen. Zij twijfelt.

‘Mijn oude slaapkamer ziet er nog precies zo uit als toen ik vijf jaar geleden vertrok. Tweepersoonsbed, kledingkast, bureautje. Zelfs mijn kleren liggen nog in de kast. Als ik wil, kan ik er zo weer in. Mijn ouders zijn niet het soort ouders dat me op mijn fouten wijst. Ze zeggen niet: ‘Zie je wel. We zeiden het toch.’ Ze zullen me met open armen ontvangen. Toch voelt teruggaan naar mijn oude slaapkamer als een vernedering. Met hangende pootjes terug, want het is allemaal niet gelukt. Ik ging de deur uit met het idee nooit meer terug te komen. Samen met mijn vriend Ronald kocht ik een appartement midden in de stad. Meteen kopen, echt slim was het achteraf niet. Mijn ouders waarschuwden me nog: ‘Lieverd, misschien moet je eerst gaan huren. Je weet nooit hoe het loopt.’ Maar de bank wilde ons geld lenen en we hadden gespaard. Wat kon ons nou gebeuren? We lieten een nieuwe keuken plaatsen, kochten nieuwe meubels. Financieel gezien was dat geen probleem. Na vijf jaar samenwonen vertelde mijn vriend dat hij verliefd was geworden op een ander. Ik had dat totaal niet zien aankomen. Eén dag voor de mededeling dacht ik nog dat we samen honderd gingen worden. Hij vertrok en ik bleef achter in ons huis. Wij konden beiden de hypotheek niet alleen betalen en dus moest het in de verkoop. Ik huilde de eerste maanden iedere avond voor het slapengaan. Daar lag ik dan alleen in ons dure Swiss Sense-bed. Klotehuis, klotespullen! Ik wilde zo snel mogelijk weg, maar toen de makelaar opeens belde dat er een serieus bod was, schrok ik me eerlijk gezegd dood. Wat nu? Waar moest ik naartoe?

Het hele verhaal van Roos lees je in Flair 20.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Roos of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.