Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Deze vrouwen zijn bewust single: ‘De beste sex heb ik toch met mezelf’

Deze vrouwen zijn bewust single: ‘De beste sex heb ik toch met mezelf’

Deze vrouwen zijn bewust single: ‘De beste sex heb ik toch met mezelf’

Elke donderdag geven we een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: bewust single zijn

In je eentje aan de eettafel, een lege plek in bed: voor sommigen is single zijn de hel. Maar niet voor deze VIVA-forummers: zij hebben totaal geen behoefte aan een man in hun leven.

 • “Een relatie: ik moet er niet aan denken. Ik hou enorm van mijn single leven in de stad. Lekker op stap gaan, doen en laten wat ik wil. Voor mij is een relatie absoluut niet het summum van geluk. Mensen vinden dat vaak vreemd. Maar wat is er mis met alleen zijn? Ik dacht dat ik vanzelf wel behoefte aan een relatie zou krijgen naarmate ik ouder word, maar ik ben nu 27 en nee, het kriebelt nog steeds niet.”
 • “Eerst bleef ik bewust single omdat ik uit een destructieve relatie kwam, en nu omdat ik het wel fijn heb in mijn eentje. Al zo’n jaar of zes.”
 • “Ik geef het eerlijk toe: ik wil alleen een man voor de sex.”
 • “Ik ben sinds een jaar bewust single. In januari begin ik aan een tweejarige opleiding met chakra’s en dergelijke, voor persoonlijke groei. Ik wil daarna mijn eigen praktijk beginnen met coaching en healing en ik denk dat dat mijn leven zo gaat omgooien dat een man nu geen goed idee is.”
 • “Ik ben al meer dan twintig jaar single en ik zou niet anders meer willen. Na diverse relaties waarin ik nooit echt tevreden was, besloot ik om maar eens een tijdje alleen te blijven. Dat tijdje werd een tijd en die gaat nog wel even door. Kinderen wilde ik dan weer wel graag, dus die heb ik in mijn eentje gekregen.”
 • “Ik wil nooit meer een man! De beste sex heb ik nog steeds met mezelf. Veel mannen weten niet eens wat ze doen.”
 • “Ik ben geen relatiemens. In relaties raak ik wat van mezelf kwijt, als single kom ik veel beter tot m’n recht. Mocht ik toch iemand tegenkomen, dan wil ik beslist niet samenwonen. Doe me dan maar een latrelatie.”
 • “Alleen sex is genoeg voor mij. Waarom het hele varken kopen als je de worst ook gratis kunt krijgen?”
 • “Ik ben bewust vrijgezel omdat ik relaties nooit lang volhou. Zeker als de ergste verliefdheid eraf is, kan ik het niet meer. Ik ben onmogelijk om mee te leven. Ik ben heel erg op mezelf gericht en heb allerlei vaste ritueeltjes. Eigenlijk verdraag ik alleen mijn dieren om me heen. Sex is leuk, hoor, maar om daar nou een man voor te moeten nemen… Nee, ik heb goede sex met mezelf. En met kinderen heb ik niets, dus voor de voortplanting hoef ik het ook niet te doen.”
 • “Heerlijk: geen verplichtingen aan een wederhelft. Ik ben erg happy. Mocht er ooit een man in m’n leven komen die mij en al mijn grillen begrijpt, dan is hij welkom en kan ik ook erg lief zijn. Maar samenwonen gaat niet gebeuren en kinderen en trouwen ook niet.”
 • “Ik ben niet goed in relaties: ik raak mezelf erin kwijt. Bovendien heb ik een kind en die wil ik niet om de zoveel jaar met een andere vent opschepen. Daarom: happy single.”
 • “Ik ben alweer negen jaar vrijgezel met alleen wat scharrelrelaties tussendoor, en het bevalt me nog steeds. Ik sta wel open voor een relatie, maar dat moet dan wel een enorme toevoeging zijn aan het leven dat ik nu leid. Zodra ik merk dat ie geen energie geeft maar opslokt, hoef ik niet meer. Juist omdat ik zo’n goede relatie met mezelf heb, komt niemand tussen me, myself & I.”
 • “Ik verlies mezelf in een relatie; ik pas me te veel aan en ben continu bezig te voldoen aan de verwachtingen van de ander. Daar word ik ongelukkig van. Na twee serieuze relaties ben ik nu ruim een jaar vrijgezel, en ik ben zo blij! Of ik ooit nog eens…? Ach, geen idee. Misschien als ik iemand tegenkom bij wie ik mezelf ben. En dat het dan nog iets toevoegt ook. Geen drama, daar ben ik echt voor altijd klaar mee. Voor sex heb ik trouwens wel graag een kerel in de buurt, maar dat is ook geen probleem. Die spanning van het versieren en zo, daar geniet ik van. Toen ik nog een relatie had, had ik nooit door dat er allerlei mensen zijn die altijd een beetje op zoek zijn naar sex. Nu zie ik ze overal. Raar hoe dat werkt.”

Van alleen eten tot sex in je eentje: deze week lees je er alles over in VIVA’s solonummer. Haal ‘m nu in de winkel of bestel hem hier online!

Beeld: iStock