Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Deze 6 dingen herken je als je een extraverte introvert bent

Deze 6 dingen herken je als je een extraverte introvert bent

Deze 6 dingen herken je als je een extraverte introvert bent

Vaak worden de termen ‘extravert’ en ‘introvert’ genoemd om iemand te omschrijven. Echter kan het zo zijn dat jij een beetje tussen deze twee types zweeft. Daarom wordt er ook gesproken van de ‘extraverte introvert’, ook wel ambivert genoemd. Dit zijn zes dingen die je herkent als je een extraverte introvert bent.

1. Wisselend gedrag

Jouw stemming en gedrag kunnen nogal wisselend zijn. Vaak snapt je omgeving daar maar weinig van. Toch voel jij je het ene moment super happy en ben je een halfuur later strontchagrijnig.

2. Goede communicatie

Je bent communicatief heel sterk. Daarbij heb je the best of both worlds: je bent een goede prater (lekker extravert), maar je kunt goed een luisterend oor bieden (typisch introvert).

3. Gevoelig

Je voelt emoties van anderen goed aan en hebt een groot empathisch vermogen. Daarbij durf je, in tegenstelling tot een introvert iemand, goed te praten over je gevoelens en gedachtes.

4. Groepsmus

Je bent geen typische huismus (hallo introvert), maar hebt ook niet áltijd zin in een grote, gezellige groep mensen (zoals een extravert). Als ambivert kun je goed werken in drukke omgevingen, maar daarna ben je wel echt toe aan een momentje van rust.

5. Bemiddelen

Je kunt je goed inleven in mensen, dat schreven we net al. Dat kan lastig zijn bij een conflict, want een echte kant kiezen, wil én kun je niet. Daarom sta jij ook wel bekend als de bemiddelaar.

Lees ook:
Extravert of introvert? Dat heeft alles te maken met het geluksstofje dopamine

6. Slecht in keuzes maken

Typisch voor een extraverte introvert: je bent slecht in het nemen van beslissingen. Dat heeft een beetje te maken met punt 5. Je begrijpt namelijk beide kanten erg goed. De voor- en nadelen afwegen helpt jou dus niet echt. Je bent een typische twijfelkont

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Margriet | Beeld: GettyImages