Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > De invloed van de pil op je relatie

De invloed van de pil op je relatie

De invloed van de pil op je relatie

Als je aan de pil bent val je mogelijk op mannen die je eigenlijk helemaal niet zo aantrekkelijk vindt. En dat heeft dan weer gevolgen voor hoe happy je bent -en blijft- in je relatie.

Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat vrouwen tijdens hun ovulatie doorgaans op kerels vallen met een heel mannelijk uiterlijk. Maar uit nieuw onderzoek blijkt het waarschijnlijk nog veel verder te gaan dan dat. De pil lijkt invloed te hebben op hoe aantrekkelijk we mannen vinden, dat bleek uit het onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Worst case scenario: als we vervolgens stoppen met de pil kan het gebeuren dat we onze partner helemaal niet zo handsome vinden.

Happy huwelijk

“Aangezien vrouwen de aantrekkelijkheid van hun partner anders waarderen als ze wel of niet de pil slikken, leek mij dat dit ook invloed zou hebben op hoe gelukkig ze zijn met hun partner,” vertelt hoofdonderzoeker Michelle Russell van Florida State University. Er werkten in totaal 118 stellen mee aan het onderzoek, 48 stellen vier jaar lang en 70 stellen een jaar lang. Er werd in kaart gebracht welke anticonceptie de stellen gebruikten en hoe gelukkig ze waren met hun huwelijk en sexleven. De aantrekkelijkheid van de mannen werd bepaald door willekeurige anderen die portretfoto’s van de mannen voorgelegd kregen.

Lees ook
Dít zijn de fabels en feiten over het doorslikken van de pil

Toch niet zo’n hottie

Als het op sex aankomt, zijn de vrouwen die de gehele relatie aan de pil zijn blij met hun sexleven. De vrouwen die tijdens de relatie stoppen met de pil minder. De vrouwen die tijdens de relatie starten of stoppen met de pil ervaren een daling in sexuele tevredenheid. Maar hoe blij vrouwen in het algemeen met hun huwelijk zijn, blijkt meer af te hangen van de looks van hun mannen.

Vrouwen met een man die minder dan gemiddeld scoort op de aantrekkelijksheidsmeter. Zijn nadat ze stoppen met de pil ongelukkiger met hun relatie. De vrouwen die getrouwd zijn met een man met good looks, worden juist happier met hun huwelijk nadat ze stoppen met de pil. De verandering in de hormoonhuishouding heeft effect op de vruchtbaarheid van de vrouw. De onderzoekers vermoeden dat de pil bepaalde natuurlijke mechanismen blokkeert waarmee vrouwen normaliter bepalen hoe aantrekkelijk ze een man vinden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LiveScience | Beeld: 123RF