Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dilemma: de baas worden of niet?

Dilemma: de baas worden of niet?

Dilemma: de baas worden of niet?

Alma (32) is gevraagd om hoofd van de afdeling te worden. Maar wil ze niet liever one of the guys blijven?

‘Mijn baas riep me vorige week op zijn kantoor. Ik kneep ‘m een beetje. Had ik iets verkeerd gedaan? Hij hield zijn glazen deur voor me open en gebaarde dat ik moest gaan zitten. Hij kwam meteen ter zake: ‘Trudy gaat weg.’ Trudy is al jaren de chef van onze afdeling. Een aardige vrouw, maar wat afstandelijk. Mijn baas boog zich naar me toe en zei: ‘Ik zie in jou de nieuwe Trudy.’ Ik had de neiging me om te draaien: stond daar iemand tegen wie hij dit zei? Hij kon mij toch niet bedoelen? Hij zag mijn twijfel. ‘Ja, jou,’ bevestigde hij. Ik dacht meteen aan het geld. Oppervlakkig misschien, maar het was wel zo. We konden best wat extra’s gebruiken. Ik voelde me gevleid en glimlachte, wat mijn baas aanzag voor enthousiasme. ‘Ik zie dat je het wat lijkt,’ concludeerde hij. Ik durfde alleen nog maar te zeggen dat ik erover na zou denken. Al mijn collega’s keken naar me toen ik zijn kantoor uit liep. Ongemakkelijk ging ik achter mijn bureau zitten. Zou ik straks hun baas worden? Dan moest ik tegen die lieve Agnes zeggen dat ze niet elke dag eerder weg kon om haar zoon van de opvang te halen. Kon ik mijn ogen niet meer sluiten voor Sjoerd, die wel heel veel afschoof. En die Facebook-posts van Deborah onder werktijd, moest ik daar dan ook iets van zeggen? Ik kreeg er een rotgevoel van. Vroeger was ik ambitieus. Ik keek op tegen mijn werkgever en dacht: ooit zit ik op jouw stoel. Ik ontwikkelde me en groeide in mijn functies, maar de baas werd ik nooit…

Het hele verhaal van Alma lees je in Flair 18.

Praat mee!
Meepraten over dit dilemma? Laat hieronder een reactie achter voor Alma of plaats je eigen dilemma. Mailen kan ook: flair@sanoma.com.

Flair 18 ligt nu in de winkel. Online bestellen kan natuurlijk ook, dan krijg je Flair 18 de volgende werkdag thuisgestuurd.