Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > We smullen van BzV en MAFS: maar hoeveel mensen vinden daadwerkelijk de liefde in een datingshow?

We smullen van BzV en MAFS: maar hoeveel mensen vinden daadwerkelijk de liefde in een datingshow?

We smullen van BzV en MAFS: maar hoeveel mensen vinden daadwerkelijk de liefde in een datingshow?

We smullen van alle datingshows die er te zien zijn. First Dates, Lang Leve de Liefde, Married at First Sight, Boer zoekt Vrouw: noem maar op. Toch lijkt er nooit zoveel terecht te komen van deze kersverse stelletjes. Hoeveel mensen vinden daadwerkelijk de liefde in een datingshow? 

Verschillen per programma

Seksuologe Eveline Stallaart, tevens expert en matchmaker bij MAFS, verschilt het erg per programma. Voor RTL Boulevard legt zij alle datingshows langs de meetlat. Lang Leve de Liefde heeft 250 afleveringen gemaakt, waarvan 42 stellen nog samen zijn. Een slagingspercentage van zo’n 7 tot 8 procent. Bij Boer zoekt Vrouw ligt dit percentage hoger. Van alle 103 boeren die ooit meededen, zijn er 85 relaties ontstaan en zijn er zelfs 90 kinderen uit voortgekomen.

Bij First Dates zien we aan het eind van de aflevering vaak al dat het op niks is uitgelopen. En dat blijkt ook uit de cijfers. Van de 730 singles die meededen aan het dateprogramma zijn er vijf koppels gevormd. Een slagingspercentage van maar 0,68 procent. Niet heel uitnodigend, dus.

Leerzaam programma

Ook kijkt Stallaart naar ‘haar eigen’ programma Married at First Sight. Er zijn 31 koppels samengesteld, helaas zijn er nog maar twee van samen. Stallaart voegt toe dat het programma heel leerzaam is voor de kandidaten, ook al bleek het een mismatch te zijn. “Deze mensen hebben wel prachtige levenslessen gehad. En de kijkers hebben natuurlijk een geweldige tijd gehad”, zegt ze daarover.

Lees ook
De vraag der vragen: mogen ‘Married at First Sight’-deelnemers ‘nee’ zeggen?

Niet altijd succesvol

Mhm, de liefde vinden via een datingshow blijkt dus niet altijd succesvol. En waarom vinden boeren sneller de liefde dan iemand die een blind date probeert? Stallaart legt het uit: “Je ziet heel duidelijk dat de dames die brieven sturen naar Boer zoekt Vrouw de boeren al een beetje kennen. Je weet al best veel van die boer, alsook over je eigen toekomst. Boerderij, werk. Dat scheelt heel veel. Bij de andere datingshows is het allemaal blind matchen. Dat matchen gebeurt bij een MAFS dan weer veel uitgebreider dan bij een dagelijkse show als First Dates, waar het veel sneller moet.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Grazia | Beeld: KRO NCRV, RTL Beeldbank