Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bloot op de foto

Bloot op de foto

Bloot op de foto

Nicolette Kluijver gaat vanaf vandaag met haar blote kadetjes als een zoet broodje over de toonbank. Ik vind het stoer, maar niet iedereen zal het met me eens zijn. Je kunt ook stellen dat ze haar lijf verkoopt voor het geld, maar ik wil niet geloven dat die vlieger opgaat voor Nicolette, dus ik ben erg benieuwd naar het artikel dat morgen in de Viva zal staan over haar.

Laat jij je bloot fotograferen?
De jeugd van je lijf wil je toch koesteren en bewaren? Zo’n foto is iets wat altijd blijft. Bloot kan heel smaakvol zijn. De fotograaf die onze huwelijksreportage maakte en tevens de meest ongelooflijk mooie foto maakte van onze zoon, maakt ook glamourfoto’s. In zijn atelier hangen naakte vrouwen naast blije babyhoofdjes. Mijn vrouw en ik stonden ernaar te kijken, terwijl hij nog even bezig was met een andere klant.

‘Mooie foto,’ zei ik.

‘Goh, ze durft wel,’ vond mijn vrouw.

Meestal ben ik na enkele seconden wel klaar met het bekijken van een foto van een blote vrouw. Er zijn zoveel van die foto’s en hoe langer ik er naar één kijk, hoe minder tijd ik heb voor alle anderen. Maar mijn vrouw ging nog even door met het bestuderen van de naakte dame die tegen de muur plakte, met haar armen gekruist voor haar borsten.

Ik deed het voorzetje: ‘Zou je zo ook op de foto durven?’

Als ik het doe, moet ik het nu doen!
Ik gok dat de volgende gedachten rondspookten in het hoofd van mijn vrouw: Durf ik het wel? Ja, misschien wel. Even wat weekjes sporten en het Sonja Bakker boek openslaan. Maar durf ik echt bloot voor de ogen van een vreemdeling. Ach, hij ziet er ook wel koddig uit, dus dat zal wel lukken. Kan hij eigenlijk photoshoppen? Hoeveel zou zo’n reportage kosten? Wil Werner dat geld er wel aan uitgeven? En waar hangen we zo’n foto dan op? In de huiskamer, alsjeblieft niet zeg, zitten ze daar met een verjaardag allemaal naar mijn taartjes te staren. Dat wil ik niet! Maar het is ook wel zonde om zo’n duur plaatje te maken om het vervolgens op te bergen in een kluis. Het is wel mooi en gedurfd. En als ik het doe moet ik het nu doen!

Ik keek opzij naar mijn vrouw: ‘Er zijn al genoeg foto’s van blote vrouwen. Jou zie ik liever bloot in het echt.’

Ze glimlachte.

Een moment later wees ze me op een foto van een kind in een toiletpot. Op dat moment wist ik dat dit bezoek aan de fotograaf ons hoe dan ook geld zou gaan kosten.

CC foto: ewilman