Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > BEWEZEN: koppels die samen sporten, blijven samen

BEWEZEN: koppels die samen sporten, blijven samen

BEWEZEN: koppels die samen sporten, blijven samen

Vergeet dineetjes bij kaarslicht of wandelingen in het park. Samen sporten is de beste lijm voor je relatie. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat koppels die zich samen in het zweet werken, meer kans hebben op slagen. Zijn het de feromonen, de adrenaline of is het zwetende lijf van je partner gewoon onweerstaanbaar?

Sporten met je partner zou de emotionele en fysieke connectie versterken. Door samen te zweten, houd je elkaar ook op het rechte, gezonde pad. Je wilt samen een gezonde levensstijl onderhouden. Dus als je op zondagnamiddag nog ‘ns samen op de bank hangt met een zak chips, kun je beter een rondje gaan joggen. ’t Is goed voor je lijf en je liefdesleven.

Studies hebben aangetoond dat koppels zich tevreden voelen over hun relatie na een intense fysieke uitdaging samen. Ze hebben na zo’n work-out ook het gevoel dat ze hun partner nóg liever zien. Wat een beetje zweet niet kan doen! Een gedeeld sportdoel hebben (een hardloopwedstrijd bijvoorbeeld) of regelmatig samen sporten, heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je relatie. Schrijf je dus nu al in voor de (halve) marathon van volgend jaar.

Samen sporten leidt tot meer verbondenheid

Als je samen sport, stel je je op elkaar af. Je loopt met dezelfde tred, hij doet twintig squats, jij blijft niet achter, hij zwemt tien baantjes en jij zwemt in zijn kielzog. Dergelijk gedrag leidt tot non-verbale matching en je voelt je emotioneel afgestemd op elkaar. Koppels die samen sporten, voelen zich meer verbonden met hun partner. Dus voor zo’n onlosmakelijke band zonder woorden, moet je wel een beetje afzien. Maar het is dus de moeite waard.

In het begin vind je er misschien niets romantisch aan, maar samen sporten wordt na een tijdje ook qualitytime. Net zoals uit eten gaan of een avond Netflix kijken op de bank.

Bron: psychologytoday.com, mydomaine.com

Dit werd ook bewezen: