Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: de helft van jouw vrienden beschouwt jou niet als vriend

Bewezen: de helft van jouw vrienden beschouwt jou niet als vriend

Bewezen: de helft van jouw vrienden beschouwt jou niet als vriend

Slechts de helft van jouw vriendengroep beschouwt jou als een vriend. Euh, what now? Dat blijkt uit een recente studie van de universiteit van Tel Aviv en het Massachusetts Institute of Technology. Mogen we dan nu een potje janken?

De onderzoekers ondervroegen 600 studenten uit de VS, Israël en Europa. Aan de respondenten werd gevraagd om een score te geven op de hechtheid van hun vriendschap. 95% van de deelnemers dacht dat hun vriendschapsband wederzijds was, maar amper in 53% van de gevallen bleek de vriendschap daadwerkelijk wederzijds te zijn. Auch. Blijkbaar hebben we een heel slecht inschattingsvermogen.

meangirls

Even gedeprimeerd? Er is gelukkig ook een positieve kant aan dit verhaal. Wederzijdse vriendschapsbanden zijn belangrijk omwille van hun sociale invloed. Uit een onderzoek blijkt dat we alleen overgehaald kunnen worden om iets te doen door een échte vriend. Bijvoorbeeld met sporten, maar ook met het drinken van dat allerallerlaatste wijntje (“nee, dit wordt echt de laazzte”). De beste motivatie om een doel te bereiken, is de aanmoediging van een échte vriend. Uit het onderzoek bleek ook, dat als je aangemoedigd wordt door een vriend, je meer sport en meer vooruitgang boekt. Of meer drinkt dus, dat hangt natuurlijk af van wie je beste vriendin is.

Dus: eat that, onwederzijdse vrienden.

 

Lees ook:

 

Bron: flair.be & bustle.com // afbeeldingen: giphy