Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Zoencursus nodig? Met deze tips zoen je als een pro

Zoencursus nodig? Met deze tips zoen je als een pro

Zoencursus nodig? Met deze tips zoen je als een pro

Een goede tongzoen geven is een kunst. Gelukkig zijn er manieren om je skills te verbeteren.

Of je nu een relatie hebt of single bent, een potje zoenen op zijn tijd is heerlijk. Wist je dat koppels hun eerste zoen zich vaak beter herinneren dat hun eerste keer sex? En, nog een paar feitjes, mannen die hun vrouw zoenen voordat ze naar hun werk gaan, leven vijf jaar langer, verdienen 20 tot 30 procent meer en hebben minder kans bij een auto ongeluk betrokken te raken. Dat komt niet door de daadwerkelijke zoen, maar door de positieve start van de dag. Begin daarom vooral meer te zoenen!

Stellen willen een uitgebreide zoensessie nog wel eens achterwege laten, zonde! Zoenen is goed voor je relatie. Stellen die regelmatig zoenen, zijn meer tevreden met hun liefdesleven. En zoenen is ook nog goed voor je sexleven. Speeksel bevat testosteron en dat boost je libido. Meer zoenen betekent dat je lichaam zich klaarmaakt voor sex. Niet verwonderlijk dus dat zoenen vaak zo’n turn on is. Zo maak je het extra lekker…

Zuigen

Bouw het langzaam op. Ontspan je kaak, je lippen en je tong. Meteen je tong bij iemand naar binnen duwen, is niet het beste idee. Je lippen zijn honderd keer gevoeliger dan je vingers, dus maak het prikkelend. Lik als jullie monden dichtbij elkaar zijn aan de onder- of bovenlip van de ander. Zuig er zachtjes op. Maak het sexy door je hoofd iets naar achter te bewegen als je op de lip van de ander zuigt. Laat ‘m uit je mond glijden. Of bijt er, zachtjes (!), in. Als je merkt dat de ander goed reageert kun je met je tong voorzichtig de mond van de ander gaan verkennen. Let vooral op de signalen van de ander. Je merkt het als iemand het lekker vindt. Negeer deze hints vooral niet.

Lees ook
Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouw

Nat en wild

Uit onderzoek blijkt dat mannen het lekker vinden als vrouwen natter zoenen, meer actie ondernemen tijdens het zoenen en wat agressiever zijn. Dit betekent niet dat je als een gek tekeer moet gaan, maar zoek de variatie op. Mannen produceren meer speeksel met zoenen. Dat komt van pas met orale sex, de testosteron maakt vrouwen meer opgewonden maar je wil geen zee van speeksel in je mond. Let dus vooral op de vochtbalans. Draai kleine en grote rondjes met je tong, probeer het ritme van de ander te vinden. Maak het speels. Zoek de tong van de ander op om je vervolgens weer terug te trekken. Zorg voor afwisseling door het tongen te onderbreken met een klein kusje, beweeg je lippen rond je tong van de ander of zuig weer even op de lip van de ander.

Handwerk

Beter zoenen doe je met je hele lichaam. Gebruik je handen om door het haar van je partner te woelen, laat je vingers over iemand’s rug glijden of neem controle en druk de ander tegen een muur. Dicht tegen elkaar aan staan maakt het spannend en intiem. Druk je heupen tegen die van je zoenpartner aan. Tijdens het zoenen voel je het lichaam van de ander reageren en dat maakt het zoenen nog lekkerder. Wat is jouw ultieme tip voor beter zoenen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages