Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Houd je vast: zo vies is het écht als je je beddengoed niet wast na de seks

Houd je vast: zo vies is het écht als je je beddengoed niet wast na de seks

Houd je vast: zo vies is het écht als je je beddengoed niet wast na de seks

Je beddengoed wassen nadat je seks hebt gehad: veel mensen doen het niet. Toch kun je het beter wél doen. Niet je beddengoed wassen na de seks kan naast huidproblemen voor nog véél meer andere vervelende dingen zorgen…

#Ieuw

Hou je vast, hier komen wat schokkende cijfers. Als je één week lang je beddengoed niet wast, nog even los van wat je in dat bed doet, zijn er meer dan 3 miljoen bacteriën tussen je lakens te vinden, zo blijkt uit onderzoek. Er werden 17.442 keer meer bacteriën gevonden op beddengoed van één week oud, dan op een toiletbril. Na twee weken je beddengoed niet wassen, kamp je met 5,98 miljoen bacteriën en bij vier weken zijn dat er 11,96 miljoen. Just saying

Beddengoed wassen na seks

Dat is behoorlijk smerig, en dan hebben we het nog niet over seks gehad. Je kunt je voorstellen dat vrijen onder de lakens deze specifieke lakens niet veel schoner maakt. Gynaecoloog Felice Gersch waarschuwt voor de risico’s van je beddengoed niet verschonen na de seks.

Lichaamssappen

De gynaecoloog wil het dan vooral even hebben over de lichaamssappen die zich in je bed bevinden. Daar denk je vast liever niet aan, maar deze lichaamssappen kunnen op den duur een risico vormen voor je huid. Zo zegt ze over sperma: “Sperma is een biologisch product dat bacteriën kan doen groeien en virussen kan bevatten. Het is daarom niet hygiënisch om je huid over sperma te laten wrijven, ook niet als het is opgedroogd.”

Huidproblemen

Ook als er geen penis bij je seksuele activiteiten komt kijken, is het verstandig om je beddengoed na afloop te verschonen. Een vagina kan namelijk ook talloze vloeistoffen afgeven tijdens de seks. En denk ook aan zweet, speeksel en urine. “De meeste mensen zweten tijdens de seks. Ook dit komt op de lakens terecht en dat zorgt voor bacteriegroei. Dit kan huidproblemen veroorzaken als je hier in slaapt, bijvoorbeeld lichaamsacne”, aldus gynaecoloog Felice Gersch.

Lees ook:
Op déze manieren geef jij je seksleven een boost tijdens de lockdown

Niet bepaald een schoonheidsslaapje

Lang verhaal kort: volgens Gersch is het erg verstandig om je beddengoed te verschonen als je seks hebt gehad. Je zult heus niet direct in groot gevaar zijn wanneer je dit niet doet, maar het is wel goed om je bewust te zijn van waar je precies in baadt als je de volgende nacht een schoonheidsslaapje denkt te doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty