Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dus dit is de bizarre reden waarom vrouwen vreemdgaan

Dus dit is de bizarre reden waarom vrouwen vreemdgaan

Dus dit is de bizarre reden waarom vrouwen vreemdgaan

Vreemdgaan is helaas iets van alle tijden, alle generaties en beide geslachten. Er zijn talrijke voorbeelden van de vreemdgaande sukkel en zijn vriendin die op geniale wijze wraak neemt, of onderzoekjes naar de reden waarom mannen vreemdgaan – maar wat blijkt? Vrouwen gaan minstens net zo vaak vreemd en de bijzondere reden volgens de wetenschap: evolutie.

Huh? Waar mannen volgens de evolutieleer vooral vreemd zouden gaan wegens hun instinct om zich met zo veel mogelijk vruchtbare vrouwen voor te planten, hebben vrouwen het vreemdgaan eerder aangeleerd. Volgens een groot onderzoek zouden vrouwen vreemdgaan om uit te vinden wie uiteindelijk de beste partner op lange termijn zou zijn.

Back-up

Volgens deze theorie zouden heteroseksuele vrouwen bovendien vreemdgaan om hun huidige situatie te testen en -heel frappant- een soort van back-up hebben als hun huidige relatie niet blijkt te werken.

Het onderzoek suggereert bovendien dat het idee dat de mens monogaam is, eerder een romantische, sociaal aanvaarde mythe is. “Levenslange monogamie is niet per sé kenmerkend voor menselijke relaties,” staat in het rapport te lezen.

Hitsig

Jouw geflirt met je knappe collega heeft dus niets te maken met zijn Ryan Gosling-achtige features, maar meer met het feit dat jij wil testen of jouw huidige schatteboutje wel écht de man voor jou is. Tegelijkertijd wil je een back-up voor als schatteboutje toch meer geïnteresseerd blijkt te zijn in het 21-jarige teamgenootje uit zijn korfbalploeg.

Lees ook:
Deze smoesjes gebruiken mannen het meest als ze vreemdgaan

Niet bepaald hoopgevend, maar gelukkig is er ook ruimte voor nuance. Volgens Clare Prendergast, woordvoerster voor het Britse relatiebemiddelingsinstituut, is het lastig om dergelijke onderzoeken te generaliseren en staat elke relatie op zich zelf en dat er ook genoeg mensen zijn die zoeken naar hun beste partner door middel van verschillende relaties. Pfieuw..

blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: The Huffington Post UK | beeld: GettyImages