Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Adriaan (49): ‘Door mijn minnares werd ik een lievere man voor mijn zieke vrouw’

Adriaan (49): ‘Door mijn minnares werd ik een lievere man voor mijn zieke vrouw’

Adriaan (49): ‘Door mijn minnares werd ik een lievere man voor mijn zieke vrouw’

Adriaan (49) houdt veel van zijn vrouw en is absoluut niet van plan haar in de steek te laten. Maar vrijen zit er niet meer in, omdat ze aan een chronische ziekte lijdt. Adriaan heeft daar in het geheim een oplossing voor gevonden, namelijk een minnares.

Invloed minnares relatie

“Ik denk dat een hoop mensen mij zouden veroordelen als ze zouden weten wat ik doe. Ze zouden me een schuinsmarcheerder noemen, een ordinaire vreemdganger. Zelf zie ik dat toch anders, ik voel mij ook niet schuldig over mijn ‘verborgen leven’. Het is voor mij de enige manier waarop ik er voor mijn vrouw kan zijn zoals ik dat graag wil. En ik weet zeker dat ik juist door mijn geheim een betere man voor haar ben.”

“Mijn huidige echtgenote en ik zijn achttien jaar samen. Zij is een stuk jonger dan ik. In het begin van onze relatie hadden we een goed liefdesleven. Maar na de geboorte van onze zoon liet mijn vrouw me weten dat seks voor haar niet meer hoefde. Ze wilde het nog weleens doen om mij een plezier te doen, maar het was duidelijk dat ze weinig enthousiast meer was. Het gebeurde alleen maar op mijn initiatief en voelde als een verplicht nummer. Dat deed mij pijn: het is geen fijn gevoel om je niet meer gewild, niet welkom te weten. Erover praten bleek lastig, daar hadden we beiden moeite mee. Misschien had ik het meer moeten proberen, maar ik had weinig hoop op verbetering.”

‘Ik heb sterk de indruk dat mijn vrouw er absoluut niets van wil weten dat ik het buiten de deur zoek’

“En toen bleek mijn vrouw een chronische ziekte te hebben. Dat maakte vrijen nog veel ingewikkelder voor haar. Voor mij was het duidelijk dat het met ons seksleven nooit meer goed zou komen. Daar zat ik dan, als gezonde man met mijn behoeften. Scheiden was geen optie voor mij, ik heb eerder gezien hoe ingrijpend dat is en wat een verdriet daaruit voortvloeit. Bovendien is mijn relatie met mijn vrouw verder veel te goed, ik houd zielsveel van haar, net als van mijn zoon; ik wil beiden niet in de steek laten. Dat staat nog los van de zorg die mijn vrouw nodig heeft en die ik haar graag wil geven. Maar ik merkte wel dat ik leed onder het feit dat we nooit meer seks hadden. Ik werd er chagrijnig van, depressief zelfs. Ook op mijn werk functioneerde ik niet goed meer. Misschien dat andere mannen zich op erotisch vlak geheel kunnen wegcijferen; ik kon dat niet. Ik besloot naar een praktische oplossing te zoeken.”

Niet puur om de seks

“Via internet kwam ik in contact met een leuke vrouw bij wie ik mijn verhaal kwijt kon. Ook zij was getrouwd, maar kon net als ik haar seksuele behoeften niet meer met haar echtgenoot delen. Wij hadden goede gesprekken, die soms erotisch getint waren. Uiteindelijk kwam het tot een afspraak, waarbij we onze dromen en fantasieën werkelijkheid lieten worden. Het was fantastisch, ik knapte er zo van op. We zagen elkaar vaker en dat deed me elke keer zo goed.”

‘Het ging niet puur om de seks; als ik haar zag, voelde ik me echt verliefd op haar’

“Mijn huwelijk werd er weer beter door. Ik werd rustiger en stabieler, een lievere man ook voor mijn vrouw. Misschien had ik het haar moeten vertellen, maar dat durfde ik niet. Ik was bang dat ik haar erg zou kwetsen. Ze vroeg ook nergens naar, terwijl ze gemerkt moet hebben dat ik opleefde. Ik wil daarmee mijn zwijgen niet goedpraten, maar ik heb wel sterk de indruk dat mijn vrouw er ook absoluut niets van wil weten dat ik het buiten de deur zoek.”

“Het contact met mijn minnares heeft vier jaar geduurd. Het ging niet puur om de seks; als ik haar zag, voelde ik me echt verliefd op haar. Toch heb ik nooit overwogen met haar verder te gaan. Onze interesses en gewoonten lagen te ver uit elkaar en boven alles was en bleef mijn vrouw mijn nummer één.”

Verlangen naar intimiteit

“Tot onze grote spijt is mijn minnares vanwege het werk van haar man naar de andere kant van het land verhuisd. Toen ons contact voorbij was, viel ik in een gat. Mijn verlangen naar intimiteit was nog steeds hevig aanwezig. Hoe kon ik opnieuw een lieve vrouw vinden die geen bedreiging voor mijn relatie zou zijn? Ik ben weer op internet gaan rondkijken. Daar vond ik een vrouw die massages gaf en mij tot slot een hoogtepunt zou bezorgen.”

“De eerste keer dat ik naar haar toe ging, stond ik stijf van de spanning. Gelukkig stelde zij me snel gerust. Wat ik het liefste wilde, knuffelen en vrijen, kon ze me helaas niet bieden, ik mocht haar niet aanraken. Maar ik voelde me fijn bij haar en kwam wel aan mijn trekken. Er zitten ook voordelen aan deze manier van intimiteit: je hoeft je alleen maar te concentreren op je eigen gevoel en genot. Ik ga nog steeds eens per maand naar deze vrouw toe. Na afloop heb ik een heerlijk opgelucht, ontspannen en bevredigend gevoel. Dan kan ik de wereld weer aan. Al vind ik het wel lastig om daarna thuis te komen: daar moet ik natuurlijk doen alsof er niets gebeurd is. Daarom doe ik de bezoekjes tijdens mijn werk. Omdat ik veel onderweg ben, valt dat niet op. Meestal ga ik na afloop eerst nog naar kantoor, om alvast in een andere sfeer te komen.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘De seks tussen ons is hemels, alleen zijn gebit is vreselijk’

Opnieuw een ‘vacature’

“Naast deze masseuse heb ik iemand anders via internet gevonden, een vrouw die tegen betaling met mij naar bed gaat. Deze vrouw was wat ouder, rijp en vol, het type waar ik wel op val. Het contact bleek precies wat ik zocht. Elke keer dat ze zich voor me uitkleedde was zo opwindend; ik heb enorm van haar genoten. Helaas is zij onlangs gestopt met dit werk, dus nu is er opnieuw een ‘vacature’.”

“Kortgeleden las ik een interview met een vrouw die net als ik al jaren geen seks meer heeft met haar man. Ik heb gereageerd op haar verhaal, we begonnen te mailen en het klikte goed tussen ons. We hebben een keer afgesproken. Het contact was veelbelovend, ik hoopte dat we elkaars gemis konden invullen. Helaas heeft ze besloten dat ze geen buitenechtelijke relatie wil aangaan, iets waar ik alle begrip en respect voor heb. Ik houd het voorlopig bij mijn masseuse, maar ik blijf rondkijken. Wie weet wie er nog op mijn pad komt…”

Tekst: Lydia van der Weide | Beeld: Getty Images