Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Voor het eerst samenwonen? Hier moet je op letten

Voor het eerst samenwonen? Hier moet je op letten

Voor het eerst samenwonen? Hier moet je op letten

Gaan jullie voor het eerst samenwonen? Spannend! Jullie passen vast zo goed bij elkaar dat alles bijna vanzelf gaat, maar hier toch een paar tips om het wat makkelijker te maken. 

1. Strijken, stofzuigen en opruimen

Bijna elk koppel maakt wel eens ruzie over het huishouden. Maak dus duidelijk afspraken over wie wat doet; dit kan veel stomme ruzies voorkomen. Moet hij zelf zijn overhemden strijken of ben jij zo lief om dat voor hem te doen? Maakt hij dan de badkamer schoon? En wie doet de boodschappen? Als de huishoudelijke taken duidelijk verdeelt zijn zullen jullie misschien nog wel eens ruzie hebben over een rondslingerende sok, maar voor de rest zal het van een leien dakje lopen.

2. Een of twee sleutels?

Overleg over wie er verder een sleutel van jullie huis krijgt. Het is natuurlijk heel handig dat er ergens een extra sleutel ligt als je jezelf weer eens hebt buitengesloten na een stukje hardlopen, maar het is misschien niet de bedoeling dat je schoonmoeder elke dag even komt binnenwippen.

3. Couch potato alert

Hoewel het natuurlijk heel fijn is om samen op jullie nieuwe bank te zitten, moet je wel oppassen dat jullie niet in een stelletje couch potatoes veranderen. Investeer in je sociale leven en ga wat drinken met je vriendinnen of shoppen met je moeder. Dan kun je meteen even je hart luchten over het feit dat hij wéér het dopje niet op de tandpasta heeft gedaan en dat je net ontdekt hebt dat hij eigenlijk helemaal niet kan koken.

4. Weg met die chillbroek!

Nu je samen in één huis woont kan het verleidelijk zijn om net ietsje vaker je chillbroek aan te doen. Heel begrijpelijk dat je na een dag werken uit die skinny jeans wilt, maar niet zo sexy. Hou die strakke broek dus nog even aan, je seksleven zal er zeker van opknappen. Kan jullie liefdesleven nog wel wat meer spanning gebruiken? Drie tips om hem de nacht van zijn leven te geven.