Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 20 interessante feiten over de penis

20 interessante feiten over de penis

20 interessante feiten over de penis

Ze komen in alle vormen en maten: van 1 tot 32 centimeters, hebben geen bot maar kunnen wel breken en zijn eigenlijk een hele grote clitoris. Lees meer feiten over het meest interessante orgaan van de man: de penis.

1. Laten we maar meteen beginnen met wat iedereen wil weten: de gemiddelde penislengte (in erectie) van Nederlanders is 15,87 centimeter. Wereldwijd gezien doen de Nederlandse penissen het goed. De kleinste leden bevinden zich in Korea: gemiddeld 9,66 centimeter. De grootste leuters vind je in Congo, de gemiddelde man heeft 17,93 centimeter. Meer weten? Bekijk hier de wereldkaart die de penislengtes in kaart brengt.

2. Does size matter? Ja en nee. Voor sommige vrouwen doet de grootte van de penis er wel toe. De vrouwen  die vaginaal orgasmes willen ervaren, geven een voorkeur geven aan een lang geslachtsdeel. Andere studies beweren dat de dikte van de penis meer van belang is voor het genot dan de lengte. De opening van de vagina heeft namelijk veel meer zenuwuiteinden, dus is veel gevoeliger.

3. De grootste penis ooit gemeten was 32 centimeter lang en 16,1 centimeter in doorsnee. En dan te bedenken dat de gemiddelde vagina 9 centimeter diep is. Een pornoacteur, genaamd Long Dong Silver, heeft een penis van maar liefst 45 centimeter (!), maar waarschijnlijk heeft hij een penisverlening gehad.

4. Elke penis begon als clitoris. In de baarmoeder ontwikkelt een foetus eerst een clitoris. Wanneer het ongeboren kind een jongen wordt, groeit het tot een penis.

5. Zelden wordt er een man geboren met twee penissen. Deze zeldzame afwijking wordt diphallus of peniele duplicatie genoemd. In sommige gevallen wordt de extra penis verwijderd. Andere mannen kunnen goed leven met twee exemplaren. Als je meer wil weten (en een NSFW-foto wil zien), kun je een kijkje nemen op dit Reddit-topic waar een man met deze afwijking vragen beantwoordde over zijn leven met twee geslachten.

6. Of ze nou dromen over Doutzen Kroes of hun grootmoeder… De meeste mannen krijgen per nacht zo’n drie tot vijf erecties. Deze nachtelijke ‘oefeningen’ houdt zijn geslacht in goede conditie. Piemels die geen of zeer weinig nachtelijke erecties ervaren, verliezen elasticiteit en kunnen zelfs kleiner worden.

7. Wellicht wist je al dat de penissen van katers ‘haken’ hebben waardoor ze beter contact kunnen houden met de vagina van vrouwelijke katten. Wist je ook dat onze voorouders deze ook hadden? Gelukkig hadden de Neanderthalers de stekels inmiddels allang ‘verloren’.

8. De ene man heeft een bloedpenis en de ander een vleespenis, ook wel groeier en bloeier genoemd. Een bloedpenis is in slappe toestand vaak niet zo groot, maar wordt een stuk groter wanneer hij stijf wordt. Een vleespenis is al best groot, maar groeit hij niet veel in erectie. Laat je dus vooral verrassen door een man met een klein ogende penis.

9. Hoe groot of klein geschapen ze ook zijn, veel mannen zijn onzeker over hun geslacht. Daarnaast zouden mannen zelf zich meer zorgen maken over de lengte dan vrouwen en/of hun partners. Opvallend is dat vooral oude mannen en homoseksuele mannen onzeker zijn over hun jongeheer.

10. Net als bij de clitoris, zie je bij het mannelijk geslacht niet het hele pakket. De penis heeft een vorm van een boemerang, zoals hier te zien is. De wortel van een penis is opgetrokken in het bekken en bevestigd aan het schaambeen.

11. Ook tijdens sex kan een piemel wonderbaarlijk ver buigen. Dat werd ontdekt nadat een vrijpartij onder de MRI werd gelegd. Bekijk hieronder hoe het eruitziet.

12. Bij een penisvergroting worden de banden doorgesneden die het geslacht aan de bekken bevestigd, waardoor de man iets groter geschapen kan lijken.

13. Een andere, minder pijnlijk klinkende, manier om het mannelijk geslacht te vergroten, is door middel van een penispomp of -extender. Italiaanse onderzoekers gebruikten de penisverlengers vier maanden lang meerdere uren per dag. De mannen kregen 1,5 tot 2,5 centimeters extra lengte met deze methode.

14. Wanneer een stijve penis te ver doorbuigt of dubbel vouwt, kan er een zogenaamde penisbreuk ontstaan. Het is niet een echte breuk, want een penis heeft natuurlijk geen bot maar zwellichamen. Het resultaat? Hevige pijnen en een gênant bezoekje aan het ziekenhuis waarnaar de man zes weken rust moet nemen met een penisspalk.

15. Een besneden en onbesneden penis voelt voor de vrouw nagenoeg precies hetzelfde. Een penis zonder voorhuid schijnt gevoeliger te zijn, maar onderzoeken kunnen niet uitsluiten dat mannen zonder ‘jasje’ meer genot ervaren.

16. Een micropenis is een abnormaal kleine penis van maar enkele centimeters. Het ontstaat door een tekort aan testosteron of een afwijking in de chromosomen. Slechts 0,6 procent van de mannen heeft zo’n kleine piemel. Als de diagnose op jonge leeftijd wordt vastgesteld, kan het kind door minder van hormonen toch een groter geslacht groeien.

17. Als je op dieet bent, kun je gerust zijn goedje doorslikken. Een theelepel telt ongeveer 30 calorieën. Wetenschappers beweren ook dat het super gezond is. Het bevat vitamine C, citroenzuur, aminozuren, fructose, enzymen en water.

18. Een onderzoek beweert zelfs dat vrouwen die regelmatig in contact komen met sperma minder depressief waren, dan vrouwen die tijdens vrijen gebruikt maakten van een condoom. Lees hier meer feiten over sperma.

19. Ooit gemerkt dat je man opgewonder maakt en zijn penis stijver wordt, tijdens orale sex? Dat kan kloppen. Uit onderzoeken blijkt dat mannen gemiddeld een langere en hardere erectie krijgen tijdens het pijpen dan normale sex of masturbatie.

20. De eikel is het gevoeligste plekje van het mannelijk geslacht, maar daarnaast zijn er nog meer erogene zones om te stimuleren. De plek waar de meeste zenuwuiteinden lopen is de naad die recht over de penis loopt en eindigt bij het toompje, frenulum genaamd. Wees wel voorzichtig, de meeste mannen vinden direct contact te gevoelig.

Wil je nóg meer weten over het mannelijk lichaam? Lees hier meer interessante feitjes daarover. Meer weten over de penis in het algemeen? Neem een kijkje op onze speciale pijler.

Bron: AD/Welingesteldekringen/LiveScience/Women’sHealth/Gezondheidsnet