Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit zijn 10 redenen waarom seks met je ex geen goed idee is

Dit zijn 10 redenen waarom seks met je ex geen goed idee is

Dit zijn 10 redenen waarom seks met je ex geen goed idee is

Het lijkt ontzettend spannend en fijn, maar toch is seks met je ex niet zo’n heel goed idee. Het is logisch dat het vertrouwd voelt, je bent immers verliefd op iemand geweest. Maar er zijn genoeg redenen waarom je het echt niet zou moeten doen. Geloof ons nou maar. 

1. Terug in een relatie

Wanneer je seks met je ex hebt, betekent dit niet dat je weer in een relatie zit. Als de seks goed is en het vertrouwd aanvoelt kun je snel vergeten waarom het ook alweer niet werkte tussen jullie. Maar vergeet niet, jullie zijn met een reden uit elkaar gegaan!

2. Booty call

Van vriendin, naar booty call, voelt niet echt als een vooruitgang. De vraag is of je dat wel moet willen?

3. Niet veranderd

Waarschijnlijk is je ex niet of nauwelijks veranderd. Uiteindelijk zullen jullie om dezelfde dingen ruzies krijgen. Waarom wachten op dit moment, als je het ook eerder kan laten stoppen of beter helemaal niet meer aan begint?

4. De seks leek veel beter

Verliefdheid heeft veel invloed op hoe je de seks met je partner ervaart. Nu het je ex is valt de verliefdheid vaak weg en zul je zien dat de seks toch niet zo fantastisch is als dat je dacht. Weet je dat ook weer.

5. Wat doe je na de seks?

Je hebt samen het bed gedeeld met je ex, maar wat doe je daarna? Het kan heel awkward zijn nog in een ruimte met je ex te zijn, zonder kleding aan. Ongemakkelijk!

6. Zelfvertrouwen en waardigheid

Soms is het verstandig om afscheid te nemen van dingen en deuren te sluiten, waardoor er weer nieuwe deuren voor je open gaan. Zo ook met je ex. Er is hoogstwaarschijnlijk een goede reden waarom je uit elkaar bent. Denk aan je waardigheid en aan je zelfvertrouwen als mens.

7. Vaker afspreken

Jullie kennen elkaar door en door en daardoor weten jullie precies van elkaar wat je wel en niet fijn vindt. Dit kan resulteren in fantastische seks. Toch komt er een moment dat een van de twee er klaar mee is. Kies je ervoor om geen seks te hebben met je ex, dat bespaart je de teleurstelling.

Lees ook
Wow: zó veel tijd spendeer jij in je hele leven aan seks

8. Geeft hoop

Jullie zien elkaar weer vaker en daardoor kunnen oude gevoelens terugkomen. De een kan andere intenties krijgen als de ander. Communiceer heel goed en wees duidelijk over je gevoel. Voorkom dat iemand hoop gaat krijgen.

9. Verder met je leven

Door seks te hebben met je ex blijf je de hele tijd hangen in het verleden. De kans is klein dat je makkelijk aan een nieuw partner komt, wanneer je nog zo blijft plakken bij je ex. Je kunt je pas verder focussen op een nieuwe relatie als je afstand neemt van je ex-partner of in ieder geval geen seks meer hebt met je ex.

10. Er zijn zoveel leukere mensen

Je ex was misschien toen je verliefd was echt helemaal geweldig, maar aan het einde van jullie relatie was er geen lol meer aan. Meid, spreek niet meer af met die ex en ga lekker op een datingapp om nieuwe mannen te ontmoeten. Er zijn zoveel leukere mannen om mee te daten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images