Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 10 originele trouwideeën

10 originele trouwideeën

10 originele trouwideeën

 

Ga je binnenkort trouwen en zoek je nog leuke ideeën? Wij verzamelden enkele originele dingen om te doen waar je later nog lang aan terugdenkt!

1. Unieke bloemenmeisjes

Vraag je oma’s, stief/schoonmoeders, tantes om bloemenmeisjes te zijn. Ze zullen het superleuk vinden en je gasten zullen aangenaam verrast zijn.

2. Decoratie

Hang je favoriete bloemen aan het plafond. Zo creëer je een bloemenzee in je zaal. Een lantaarn met een mooie kaars in, is ook leuk. Die kan je dan ook versieren met bloemen(blaadjes).

3. Foto

Als er in de buurt een plein of grasveld is, teken dan een hart op de grond. Laat je gasten dan een hart vormen en ga zelf met je man in het midden staan. Zo word je – letterlijk – omringd door liefde en heb je een prachtige foto als aandenken.

copyright: giphy

4. Eerbetoon

Hang kleine fotootjes (in sleutelhangertjes bijvoorbeeld) van overleden familieleden die je dierbaar zijn aan je boeket. Zo heb je een mooi eerbetoon aan diegenen die er niet meer zijn. Je boeket kan je ook op die manier personaliseren met de lievelingsbloemen of favoriete kleuren van een overleden familielid.

5. Sneakertime

Vind je hakken nogal onhandig voor op het avondfeest? Koop dan matching sneakers voor jou en je husband-to-be. Sneakers van hetzelfde merk, sneakers in dezelfde kleur, zwarte sneakers die passen bij zijn maatpak, en witte sneakers voor bij je jurk, je kan veel dingen doen. Als je je hakken zat bent, kunnen jullie die leuke sneakers aantrekken.

6. Romantische tafels

Gebruik geen gewone tafelnummers, maar zorg voor nummers die belangrijk en speciaal zijn voor jullie. De dag waarop jullie elkaar hebben ontmoet, de dag van jullie eerste kus, jullie favoriete getallen, de dag van het huwelijksaanzoek,… Schrijf bij de tafelnummers ook telkens waarom het zo belangrijk is voor jullie.

7. Quizje

Leg op elke tafel kaartjes met enkele vragen op, die je gasten dan moeten beantwoorden.

‘Wat is liefde voor jou?’

‘Wat is je mooiste of leukste herinnering aan ons?’

8. Out-of-the-dessert

Een dessertenbuffet doet iedereen al. Kies voor een wafelbar en leg fruit, slagroom, poedersuiker en siroop of chocoladesaus klaar. Je gasten kiezen zelf welke toppings ze op hun wafel leggen. Een ijsjesbar (met hoorntjes, veelkleurige spikkels,…) is ook heel leuk!

copyright: giphy

9. Speciaal gastenboek

Een gewoon gastenboek is misschien wat saai. Laat je gasten een mooie boodschap achterlaten op kleine briefjes. Zorg voor een mooi versierde doos of koffer, mét een sleutel. Open het pas een jaar later op jullie eerste huwelijksverjaardag. Zo heb je iets om naar uit te kijken! Je kan ook een polaroidcamera bij je gastenboek leggen. Je gasten kunnen dan een boodschap schrijven op de foto’s die ze nemen met de camera.

10. Originele dankbetuiging

Kies voor leuke bedankjes, zoals een dagboek of agenda, een zeepje, een leuk doosje met muntjes of een klein plantje. Een snoepkraam met snoepzakjes met jullie naam en trouwdatum op is ook leuk. Zo kunnen je gasten op het einde van de avond zelf snoep uitkiezen en meenemen. Een koekjeskraam is ook mogelijk natuurlijk.

Meer over trouwen?

 

Bron: flair.be