Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > 10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

10 dingen die je herkent als je vrijgezel bent tijdens de lockdown

Het vrijgezellenbestaan kan heel erg leuk zijn, maar tijdens de coronacrisis is het allesbehalve fun and games. De horeca sluit vroeg, datingapps zijn vreselijk, de mogelijkheden voor een date zijn beperkt…Deze 10 dingen zul je zeker herkennen als je vrijgezel bent (of bent geweest) tijdens de lockdown.

1. Geen partner, zoek een knuffelmaatje

Gelukkig mochten we aan het begin van de coronacrisis wel een knuffelmaatje hebben bij gebrek aan een partner. Oh top, alsof ik wel een knuffelmaatje in m’n telefoon heb staan. Wist je dat mensen gemiddeld 8 knuffels per dag nodig hebben? Help, ik zit al zes jaar zonder 8 knuffels per dag. * Download gelijk alle datingapps die er zijn *.

2. Jeetje mina, waar zijn al die leuke jongens dan?!

Inner Circle, Bumble, Happn, Tinder: na een paar weken lockdown heb je alle datingapps wel uitgespeeld. En nee hoor, daar zat absoluut geen leuke vent tussen. Alle leuke mannen zitten waarschijnlijk al te cocoonen met hun knuffelmaatje bij iemand thuis. En in het echt kom je ze ook niet tegen, zo zonder feestjes en festivals. Dat wordt all by myself de lockdown doorkomen…

3. De coronalockdown is echt funest voor je seksleven

Als je geen vriend hebt tijdens de lockdown en je geen leuke mannen weet te spotten, dan is je seksleven allesbehalve wild. Geef maar toe, er is weinig actie in de slaapkamer. Ach, je raakt ook wel gewend aan het hebben van een tweepersoonsbed voor alleen jezelf. Geen gesnurk, geduw en getrek in bed en alle ruimte, héérlijk!

4. Misschien moet ik m’n kansen gaan spreiden. Tijd voor speeddaten!

Hmm, klinkt leuk om 20 mannen te ontmoeten op één avond. Daar moet toch wel een potentiële date tussen zitten. Think again! Mannen die aan speeddaten doen, blijken weinig soeps te zijn. Nou, ik bestel nog maar een wijntje, hopelijk helpt dat om het leed te verzachten.

5. Heb je eindelijk een date op het oog, is er een avondklok

Ehm, wanneer moet die eerste date gaan plaatsvinden dan nu de horeca zo vroeg dicht gaat? Tijdens werktijd? Of ga ik mijn kostbare zaterdagmiddag opgeven voor een date die waarschijnlijk toch niet de moeite waard is? Ik kan toch mijn vriendinnen niet afzeggen, alleen maar voor een vent? ‘Je moet er wat voor over hebben’, zeggen mensen dan. ‘Of wil ik dan maar voor altijd alleen blijven?’ Pff, het leven van een vrijgezel in lockdown gaat niet over rozen.

6. S.O.S, wáár moet ik dan gaan daten?

Heel erg chill dat de horeca al om 17:00 dichtgaat, maar waar moet ik nu in vredesnaam naartoe gaan tijdens de eerste date? Het café is uitgesloten, de bioscoop ook. Bij mij thuis? Absoluut niet. Die mannen zien mijn lekkere bed en hebben gelijk hun zinnen gezet op een sekspartij. Dan maar een wandeling in de kou? Meh.

7. Die verdomde koffiewandelingen ook

Super leuk om een wandeling door de stad te maken of een boswandeling, maar niet als het herfst is en de regen met bakken uit de hemel komt. Overdag wandelen is ook echt lang niet zo romantisch als in films, kan ik je vertellen. Wat moet je dan eigenlijk gaan doen tijdens de tweede of derde date? Je wilt niet nog een keer wandelen. Een wandeling zonder drank begint sowieso gauw te vervelen. Ik bedoel een beetje alcohol is wel nodig om een eerste date soepel te laten verlopen, toch? Glühweintje dan maar?

8. Shit, hoezo staan opeens de feestdagen weer voor de deur?!

Oh jee, nog maar een paar weken en dan is het alweer Kerstmis. En wie zit er weer zonder vriend aan tafel? Ja hoor, ondergetekende. Het is elk jaar weer hetzelfde liedje. Gelukkig heeft iedereen altijd meer dan genoeg inspiratie voor Sinterklaasgedichten voor mij, want mijn dateleven is een grote grap.

Lees ook
Mindful masturberen is de solosekstrend van het moment

9. Oké, de huidhonger is real.

Toch maar een eerste of tweede date in de slaapkamer? Nee. Gewoon nee. Maar je hebt zo’n behoefte aan lichamelijk contact. Maar wil geen seks op de eerste date. Pff, de struggle is real als vrijgezel hoor… * Kijkt toch nog een keer wanhopig op alle datingapps *.

10. Thank god for vibrators

Ja, je moet toch wat hé? Vrijgezellen hebben ook behoeftes. Dus bij gebrek aan een leuke sekspartner, moeten we ons maar wenden tot de gezellige seksgadgets. Nog op zoek naar een speeltje, ga gewoon gezellig met een andere single vriendin naar de seksshop, hilariteit gegarandeerd. Steek ’s avonds wat kaarsjes aan om in de mood te komen. Hallo soloseks!

Iemand nog tips om als vrijgezel de lockdown door te komen? Ik geef het op.

Beeld: Getty Images