Lekker scheuren over de snelweg: zoveel kost een boete voor te hard rijden in het buitenland Beeld Unsplash
Lekker scheuren over de snelweg: zoveel kost een boete voor te hard rijden in het buitenlandBeeld Unsplash

Lekker scheuren over de snelweg: zoveel kost een boete voor te hard rijden in het buitenland

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Tijd om de auto in te laden en lekker te roadtrippen door Europa! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk bij de plaats van bestemming zijn, maar te hard te rijden in het buitenland kan een prijzig grapje worden. Wij zetten op een rijtje hoe duur de boetes zijn snelheidsovertredingen in verschillende Europese landen.

Duitsland

Als je een snelheidsovertreding begaat in Duitsland, dan varieert de boete tussen de 15 en 680 euro als de overtreding in de stad is. Buiten de bebouwde kom liggen de boetes iets lager, tussen de 10 en 600 euro.

Oostenrijk

Tot 20 kilometer per uur kost een boete voor een snelheidsovertreding 70 euro. Tot 30 kilometer per uur te hard rijden kan een boete opleveren van 150 euro. Als er ernstige omstandigheden zijn, kan je rijbewijs worden ingenomen. Of je krijgt een torenhoge boete die kan oplopen tot 5.000 euro.

Spanje

Boetes in Spanje variëren tussen de 100 en 600 euro. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoe hard je reed en de plek waar de snelheidsovertreding plaatsvond.

Italië

In Italië werken de boetes net even anders. Het tijdstip van de snelheidsovertreding is namelijk ook van belang. Rijd je minder dan 10 kilometer per uur te hard, dan varieert de boete van 41 tot 168 euro als het tussen 7.00 en 22.00 gebeurde. De boete is hoger als je tussen 22.00 en 7.00 te hard rijdt, namelijk van 54,75 tot 224 euro.

In dit land veel te hard rijden kost je aardig wat geld. Is je snelheid 10 tot 40 kilometer per uur te hard, dan is de boete overdag tussen de 168 en 674 euro. 's Nachts is de boete tussen de 224 en 898,67 euro.

Zwitserland

Boetes variëren in Zwitserland tussen de 37,50 en 243,70 euro. De geregistreerde snelheid bepaalt de hoogte van de boete.

Lees ook Niksen op het strand of een actieve stedentrip? Dít is jouw perfecte vakantie volgens je sterrenbeeld

België

Rijd je in België te hard, dan ben je voor de eerste 10 km/u altijd 50 euro kwijt. En binnen de bebouwde kom krijg je ook nog eens 10 euro extra per kilometer per uur die je te hard rijdt. Buiten de bebouwde kom is dit 5 euro.

Rijd je meer dan 20 kilometer per uur te hard binnen de bebouwde kom of 30 kilometer per te hard buiten de bebouwde kom, dan heb je een probleem. Je kunt dan een rijverbod krijgen.

Luxemburg

In Luxemburg werken ze met verschillende categorieën boetes, namelijk eenvoudige, ernstige en misdrijfboetes. Voor een gemiddelde boete voor te hard rijden betaal je tussen de 49 en 145 euro.

Frankrijk

Bega je in Frankrijk een snelheidsovertreding, dan is de boete tot 20 kilometer per uur tussen de 68 en 135 euro. De hoogte van de boete hangt af van de situatie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash

Merel DuitUnsplash

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden